Trending News
HomeАпартаментиМалък едностаен апартамент с уютен и удобен интериор

Малък едностаен апартамент с уютен и удобен интериор

Да живееш в малък едностаен апартамент е познато чувство за много от нас и всички знаем, че колкото и да ни се иска, мястото винаги е малко, а желанията ни големи. Има обаче много начини, които помагат за увеличаването на свободното пространство, както и за повишаване на функционалността на интериора на един малък апартамент.

Един добър пример …

malak-ednostaen-apartament-s-uiuten-i-udoben-interior-1g

Говорили сме многократно за тях, но винаги е добре, когато добавяме някой друг пример. Пример, показващ малко жилище, което посредством добро планиране, умело боравене с цветове и правилен избор на мебели успява да се превърне в нещо повече от 30 или 40 квадратни метра.

Намиращ се в Киев, Украйна, този малък апартамент разполага с оскъдните 48 м². На пръв поглед интериорът му изглежда семпъл и без излишни детайли, но нека погледнем по-обстойно. Предлагам ви първо да погледнете неговите скици, които показват жилището преди и след ремонта, за да добиете представа какво реално се е случило.

malak-ednostaen-apartament-s-uiuten-i-udoben-interior-map

Реорганизация (Едностаен → Двустаен апартамент)

Както се вижда от скиците, а и от предстоящите изображения, цялостното оформление на жилището е плод на упорита работа. Реално, собствениците на апартамента поискали от дизайнерите да превърнат малкото им едностайно жилище в удобен двустаен апартамент. За да бъдат удовлетворени техните желания и в крайна сметка, жилището да е това, за което те мечтаели, дизайнерите изработили над десет проекта, от които клиентите им избрали един.

Малко пространство – достатъчно място?

Главното жилищно пространство е разделено на три отделни зони. Входното пространство е първата зона, която води към всекидневната, но преди това се минава покрай кухненския бокс, който е отделен обем, предлагащ удобна среда за готвене, плюс бар/маса за хранене.

Спалнята се крие зад тъмната ТВ преграда, а достъпа до нея е възможен, посредством две плъзгащи се врати, изработени от матирано стъкло.  Фактът, че вратите са изработени от стъкло, позволява на повече от естествената светлина в спалнята да навлиза и във всекидневната, а плъзгащите се механизми, осигуряват удобно отваряне и затваряне на вратите.

Накрая остана да обърнем внимание и на цветовата гама. Интериорът на малкото жилище е решен в светли, топли тонове, като изключим тъмно сивата стена, върху която е поставен телевизора.

malak-ednostaen-apartament-s-uiuten-i-udoben-interior-2g malak-ednostaen-apartament-s-uiuten-i-udoben-interior-3g malak-ednostaen-apartament-s-uiuten-i-udoben-interior-4gmalak-ednostaen-apartament-s-uiuten-i-udoben-interior-5gmalak-ednostaen-apartament-s-uiuten-i-udoben-interior-6gmalak-ednostaen-apartament-s-uiuten-i-udoben-interior-7gmalak-ednostaen-apartament-s-uiuten-i-udoben-interior-8gmalak-ednostaen-apartament-s-uiuten-i-udoben-interior-9gmalak-ednostaen-apartament-s-uiuten-i-udoben-interior-910g
malak-ednostaen-apartament-s-uiuten-i-udoben-interior-911

malak-ednostaen-apartament-s-uiuten-i-udoben-interior-912

Share With:

Ива Делиева - Автор и главен редактор на онлайн изданието Модерен дом. Определя себе си като всестранно развита личност с множество интереси, като едни от най-силно изразените са интериорният дизайн и архитектурата. Обича да пише за различното, за иновациите и се стреми да открива необичайното, дори и в най-обичайните неща.

support@moderendom.net

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.