Trending News
HomeАпартаментиМалко, компактно и практично жилище в София

Малко, компактно и практично жилище в София

Предстои ни да разгледаме интериорния дизайн на едно малко жилище с големина от 60 м², намиращо се в София. С проектирането на неговия дизайн са се заели професионалистите от студиото за интериорен дизайн EXTRAVAGANCE design, които споделиха с нас повече информация, относно новата визия на жилището.

Николета Кръстева (дизайнер) : “Проектът е напълно съобразен с нашите клиенти и предлага всичко, от което те имат нужда. Използвахме светли тонове, огледала и внимателно избрахме материалите, като основната ни цел бе оптически да разширим помещенията.”

Още до входната врата откриваме огледало, което заема почти цялата площ на стената. На срещуположната стена, която е в бял цвят е разположен гардероб, изработен от бял МДФ с гланцово покритие – така той се слива със стената и големия му обем не се натрапва. Блясъкът от покритието му отразява срещуположната стена и така разширява иначе тесния коридор. За акцент е използван жълт цвят, който съживява пространството.Extravagance-Koridor.1.0
Extravagance-Koridor.1.2

Точно срещу входната врата е разположена кухнята. Дизайнерите са заложили на декоративна решетка, която е транспарантна, но все пак отделя двете пространства. Поради ограничената площ, трапезарната маса е решена като продължение на Г-образната кухня. Дори в този обем е намерено място за колекцията от вина на клиента, която може да видите точно над кухненския плот.

Extravagance-Koridor.1.3 Extravagance-Dnevna.1.0

Забелязваме нещо много интересно и актуално в този проект. По пода, между ламината и стената е изградена ниша, запълнена с декоративен елемент от бели камъни.
За да се запази модерната визия на жилището, прозорците са облечени с бели римски щори, които някак си потъват в белите стени и не натоварват пространството.
За осветлението, което е ключов фактор в малките пространства е помислено много внимателно. За да е максимално осветено жилищното пространство и по този начин то да излегжда и да се усеща по-ефирно и просторно, дизайнерите са предвидили монтирането на голям брой прожектори върху тавана.
Extravagance-Dnevna.1.1 Extravagance-Dnevna.1.2 Extravagance-Dnevna.1.3
Спалнята е модерна, стилна и уютна. Белите тонове продължават да са основни, но за акцент е използван цвят тюркоаз, който внася нотка живот и енергия в помещението, а огледалният гардероб сякаш удвоява пространството. Декоративни летви, които забелязваме върху стената и тавана игриво декорират спалнята.
Extravagance-Spalnq.0.0
Extravagance-Spalnq.0.1
Extravagance-Spalnq.0.2Банята също има с какво да ви изненада. Това, което откриваме в нея е дървен декор, съчетан с пъстроцветни плочки.  За да не се затваря пространството, посредством душ кабина, дизайнерите са използвали два стъклени паравана, които да ограничават достъпа на вода до “сухата” част на помещението.
Extravagance-Balnq.1.3
Extravagance-Balnq.1.2

Ако се чудите как е преминал процесът с реализация на проекта, ето и галерия, която показва вече реализирания проект на жилищния интериор, който разгледахме в тази статия. Изпълнението е не по-малко интересно от проекта, показвайки качествени материали и добре свършена работа.realizaciq-malko-kompaktno-i-praktichno-jilishte-v-sofiq-1 realizaciq-malko-kompaktno-i-praktichno-jilishte-v-sofiq-3 realizaciq-malko-kompaktno-i-praktichno-jilishte-v-sofiq-5 realizaciq-malko-kompaktno-i-praktichno-jilishte-v-sofiq-7 realizaciq-malko-kompaktno-i-praktichno-jilishte-v-sofiq-9
realizaciq-malko-kompaktno-i-praktichno-jilishte-v-sofiq-2 realizaciq-malko-kompaktno-i-praktichno-jilishte-v-sofiq-4 realizaciq-malko-kompaktno-i-praktichno-jilishte-v-sofiq-6 realizaciq-malko-kompaktno-i-praktichno-jilishte-v-sofiq-8 realizaciq-malko-kompaktno-i-praktichno-jilishte-v-sofiq-910

Share With:

Ива Делиева - Автор и главен редактор на онлайн изданието Модерен дом. Определя себе си като всестранно развита личност с множество интереси, като едни от най-силно изразените са интериорният дизайн и архитектурата. Обича да пише за различното, за иновациите и се стреми да открива необичайното, дори и в най-обичайните неща.

support@moderendom.net

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.