HomeАпартаментиСтилен интериор на двустаен апартамент с креативни декоративни елементи

Стилен интериор на двустаен апартамент с креативни декоративни елементи

За създаването на наистина впечатляващ интериорен дизайн са нужни много неща, но креативния подход винаги е ключов. В статията днес ви представяме един апартамент, чиито интериорен дизайн може да мине за обикновен, но именно идейния декоративен подход е това, което го прави интересен и уникален.
В редовете по-долу ще се съсредоточим повече върху декорацията на жилището, отколкото върху неговия етажен план, за да проследим кои са елементите, които превръщат обикновения на пръв поглед апартамент в истински вдъхновяващ пример за креативен подход при декорирането у дома.
Жилището се намира в сърцето на стария град в Гданск, Полша и е дело на дизайнерите от студио Fabryka Wnetrz. Използвайки необичайни материали, като например необработено парче дърво, което е използвано в декорацията на стената в дневната и OSB панелите в банята, дизайнерите са успели да създадат неповторимата атмосфера и да превърнат двустайния апартамент в малък уютен дом.

Изключвайки декоративните елементи, жилището предлага една наистина спокойна обстановка със стени и текстил в светлосиви тонове, допълнени от топлия естествен цвят на дървения под. Използвайки създадения неутрален фон, дизайнерите стратегически са “разхвърляли” различни арт и декоративни елементи, като например зелените естествени листа в средата на малката трапезарна маса, подкрепени от декоративна възглавничка в зелено. Толкова семпло и обикновено, а изглежда особено впечатляващо, нали?
Играта на текстури е друг креативен инструмент, който е умело използван от дизайнерите. Топлото дърво, грубата повърхност на бетонната стена, мекия килим, причудливите модели на пресовано дърво и другите естествени елементи, създават богата палитра от материали, които правят скромния на пръв поглед апартамент наистина уютен и стилен.

Share With:

Ива Делиева - Автор и главен редактор на онлайн изданието Модерен дом. Определя себе си като всестранно развита личност с множество интереси, като едни от най-силно изразените са интериорният дизайн и архитектурата. Обича да пише за различното, за иновациите и се стреми да открива необичайното, дори и в най-обичайните неща.

support@moderendom.net

No Comments

Leave A Comment