НачалоАпартаментиМалък апартамент с пердета, вместо преградни стени

Малък апартамент с пердета, вместо преградни стени

Непрестанно търсим различното и нестандартното, дори в най-стандартните неща. Това не е случайно, напротив, нестандартното винаги изпъква и ни вдъхновява, като променя голяма част от нашите възприятия и емоции. Днес отново сме ви приготвили нещо креативно, което се надяваме ще внесе една нотка настроение и динамика във вашия ден. Това, което ще направим днес е да си представим жилищата ни без (или с минимално количество) бетонени стени. За да стане това по-лесно, ще разгледаме един апартамент в Сингапур, в чиито интериор използването на преградни стени е заменено от пердета.

malak-apartament-s-perdeta-i-shtori-vmesto-pregradni-steni-1g

Въпреки, че е много малък, апартаментът е изключително чаровен, а интериорът му много – просторен. Оскъдното пространство е разделено на две основни зони – публична, която включва всекидневна, кухня и трапезария, а другата е частна, която е събрала в себе си спалня, баня с тоалетна и мокро помещение. Цялата концепция за интериора дошла от едно от основните изисквания на собствениците, а именно да могат да превръщат всекидневната в спалня за гости. За да изпълнят това желание, въпреки малките размери на жилището, дизайнерите от студио HUE D взели едно нестандартно решение, което преорганизирало голяма част от работата по интериора.

Вместо да изграждат преградни стени или плъзгащи се врати, екипа решава да използва дълги платнени пердета, за да прегради пространството. В резултат на това решение, същинската част от всекидневната, която се трансформира в спалня, благодарение на разтегателния диван, може лесно да се превърне в съвсем отделна стая в стаята.

Останалата част от социалната зона е заета от малката кухня и трапезария. Стаята е добре осветена от слънчева светлина, тъй като завесите се спускат само нощем, но и дори когато са спуснати, достъпът до балкона не е блокиран. Масата за хранене е с възможност за разтягане и прибиране, така че когато не се ползва не заема много място.

malak-apartament-s-perdeta-i-shtori-vmesto-pregradni-steni-2g malak-apartament-s-perdeta-i-shtori-vmesto-pregradni-steni-3g malak-apartament-s-perdeta-i-shtori-vmesto-pregradni-steni-4gmalak-apartament-s-perdeta-i-shtori-vmesto-pregradni-steni-5gmalak-apartament-s-perdeta-i-shtori-vmesto-pregradni-steni-6g

Завесите са основен елемент в този малък дом. Забелязваме ги и в малката и уединена спалня и то от двете страни на леглото. Тези, покриващи прозореца са от полупрозрачен плат, който не спира светлината, а нежно я разсейва. Интересни са завесите от другата страна, които имат малко по-различна история. Те скриват един напълно функционален гардероб и шкаф за съхранение. Така, вместо обичайните гардеробни врати, дизайнерите са избрали този вариант като средство за разнообразяване на интериора в спалнята.

Понякога не е нужно много, за да направим нещо да изглежда интересно и същевременно да е удобно и полезно. Понякога е нужно малко вдъхновение, желание и много въображение. Дано сме успели да ви дадем вдъхновението, другото зависи от вас …

malak-apartament-s-perdeta-i-shtori-vmesto-pregradni-steni-7g malak-apartament-s-perdeta-i-shtori-vmesto-pregradni-steni-8g malak-apartament-s-perdeta-i-shtori-vmesto-pregradni-steni-9g malak-apartament-s-perdeta-i-shtori-vmesto-pregradni-steni-910g

Сподели

Ива Делиева - Автор и главен редактор на онлайн изданието Модерен дом. Определя себе си като всестранно развита личност с множество интереси, като едни от най-силно изразените са интериорният дизайн и архитектурата. Обича да пише за различното, за иновациите и се стреми да открива необичайното, дори и в най-обичайните неща.

support@moderendom.net

Няма коментари

Sorry, the comment form is closed at this time.