HomeАпартаментиМалък апартамент с креативен интериор близо до Санкт Петербург

Малък апартамент с креативен интериор близо до Санкт Петербург

В днешната статия ще насочим вниманието ви към един малък апартамент, намиращ се в модерно село, близо до Санкт Петербург, Русия. Жилището е по проект на студио Geometrium и е предназначено за млада двойка, за която естетиката и възможността за максимална функционалност са приоритетни характеристики за новия им дом.

Боядисаните в бяло стени разширяват визуално пространството, докато ярки и цветни елементи и светлини допринасят за създаването на раздвижена и динамична атмосфера. Въпреки, че заради липсата на пространство основните жилищни площи, като спалня, всекидневна и кухня са слети в една стая, зоните са добре индивидуализирани.

malak-apartament-s-kreativen-interior-blizo-do-sankt-peterburg-1g

Основното тук е креативния подход към декорациите, осветлението и мебелите, както и стремежа към функционалност. Тъй като жилището е предназначено за млади хора с динамичен начин на живот, нуждата от по-голямо пространство за съхранение на дрехи е взета под особено внимание. Част от зоната за спане е преградена и превърната в гардеробно помещение – не много голямо, но задоволяващо нуждите на собствениците.

Във всекидневната забелязваме един интересен елемент – био камината, която придава усещане за уют и топлина в интериора. Големият телевизор е поставен над нея, така че гледането на телевизия да е удобно, както от спалнята, така и от зоната за хранене. Интересно интериорно решение е боядисването на една от стените в кухненската зона с боя, която я е превърнала в бяла дъска, така че върху нея да може да се пише и трие – удобно за бележки, рецепти и списъци.

Навсякъде в малкото жилището са използвани плъзгащи се или сгъваеми врати, за да се спести повече пространство. В банята откриваме няколко различни цвята, съчетани и подредени върху стените, посредством малки плочки (10 х 10 см), а крайният резултат е страхотен. Върху останалата част от стените и таваните е положена водоустойчива мазилка, а интересен елемент тук е голямото огледало с отопляем филм (система против запотяване).

malak-apartament-s-kreativen-interior-blizo-do-sankt-peterburg-2g malak-apartament-s-kreativen-interior-blizo-do-sankt-peterburg-3g malak-apartament-s-kreativen-interior-blizo-do-sankt-peterburg-4gmalak-apartament-s-kreativen-interior-blizo-do-sankt-peterburg-5gmalak-apartament-s-kreativen-interior-blizo-do-sankt-peterburg-6gmalak-apartament-s-kreativen-interior-blizo-do-sankt-peterburg-7gmalak-apartament-s-kreativen-interior-blizo-do-sankt-peterburg-8gmalak-apartament-s-kreativen-interior-blizo-do-sankt-peterburg-9g

Share With:

Ива Делиева - Автор и главен редактор на онлайн изданието Модерен дом. Определя себе си като всестранно развита личност с множество интереси, като едни от най-силно изразените са интериорният дизайн и архитектурата. Обича да пише за различното, за иновациите и се стреми да открива необичайното, дори и в най-обичайните неща.

support@moderendom.net

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.