HomeКухняКухненските джаджи, които всяка модерна кухня заслужава [Част 1]

Кухненските джаджи, които всяка модерна кухня заслужава [Част 1]

Ако обичате да прекарвате време във вашата кухня, несъмнено ще харесате нашата селекция от кухненски приспособления. Някои от тях са незаменима част от живота в кухнята, други добър помощник, а трети просто изглеждат добре. Насладете се на колекцията, която сме ви приготвили.

Част I – Приготвяне на храната
( към Част II )

Когато става въпрос за украса на торта или друг апетитен сладкиш, добре нарязаните и подредени парченца плодове са едни от най-впечатляващите декорации. За съжаление не всеки от нас има точната ръка на професионален готвач и не винаги успяваме да подравним парченцата пресни плодове така, както на нас ни се иска.

На помощ идва професионалната машинка за нарязване на ягоди от Harriet Carter, която ви гарантира еднакви по дебелина парченца. Въпреки че е предназначена за работа с ягоди, тази машинка би работила добре и с други плодове, които могат да се поберат в поставката. Представете си само – плодова салата с перфектно нарязани парченца плодове, радваща вас и вашите гости.

Друга интересна джаджа идва на помощ, когато ви се наложи да кълцате чесън. Чесънът е една широко разпространена добавка към ястия и салати и работата с него винаги е била леко досадна.  С помощта на кълцащото устройство от XL model приготвянето на чесъна се превръща в приятна и лека задача. Просто слагате няколко цели скилидки чесън и започвате да “търкаляте” уреда по масата, а като краен резултат получавате перфектно надробен чесън.

Почти всяко българско ястие съдържа лук. Използваме го нарязан на кубчета, нарязан на филийки, настърган и по още много и различни начини. Всички те имат едно общо – сълзите !

Може би всички сте опитвали многобройните трикове за рязане на лук без сълзи, които сте чували от баба си, но навярно без големи резултати. Е, решение на този досаден проблем има и то се нарича Onion Goggles.

Това са очила, имат специален вид пяна от върешната страна, която абсорбира ароматните изпарения на лука и по този начин очите ви си остават наред без да се налага да плачете. Очилата предпазващи от влиянието на лука не се запотяват, така че спокойно може да стоите над печката с тях и да се насладите на процеса на готвенето.

kuhnenski-djadji-koito-vsqka-moderna-kuhnq-zaslujava-luk

Ако обичате да готвите десерти или по-фини ястия, може би често ви се налага да разделяте белтъка от жълтъка. Класическата техника, която представлява пресипването на яйцето от едната половина на черупката му в другата несъмнено работи, но е бавна и често в ястието ви се озовават парченца от черупката на яйцето.

Яйчният сепаратор на Outblush е устройство, което ускорява процеса на отделянето на белтъка от жълтъка и спомага за бързото и вкусно приготвяне на ястия и десерти.

kuhnenski-djadji-koito-vsqka-moderna-kuhnq-zaslujava-qica

Share With:

Ива Делиева - Автор и главен редактор на онлайн изданието Модерен дом. Определя себе си като всестранно развита личност с множество интереси, като едни от най-силно изразените са интериорният дизайн и архитектурата. Обича да пише за различното, за иновациите и се стреми да открива необичайното, дори и в най-обичайните неща.

support@moderendom.net

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.