HomeКухняКухненски джаджи, които всяка модерна кухня заслужава [Част 2]

Кухненски джаджи, които всяка модерна кухня заслужава [Част 2]

Тази статия е продължение на “Кухненски джаджи, които всяка модерна кухня заслужава [Част 1]” и в нея ще поговорим за кухненските прибори, които несъмнено са в основата на всяко кулинарно предизвикателство.

В повечето кухни има отредено място, където се съхраняват общите прибори – лъжици, вилици, шпатули и всички други необходими инструменти в процеса на готвенето.  Дали това място ще е чекмедже, голям съд или нещо друго, рано или късно в него настъпва безпорядък.

Другите недостатъци са разхвърляните навсякъде кухненски принадлежности, които загрозяват кухненския декор, дори понякога те могат да бъдат причина и за инциденти в кухнята.

Първото интересно нещо, което сме приготвили е комплекта от прибори поставени в “гнездо”. Направени са така, че първият прибор (черпак) е с плоско дъно и това позволява на останалите да стоят изправени вътре в него като в гнездо. Всеки от тях е с магнит, така че няма опасност да се разпилеят. Те заемат много малко място върху кухненския плот, удобни са и несъмнено интересни благодарение на пъстрите си цветове. Могат да бъдат намерени в онлайн магазина Пазарувай лесно.

kuhnenski-djadji-koito-vsqka-moderna-kuhnq-zaslujava-lajici

Във всяка кулинарна рецепта присъстват мерни единици, а в много от тях срещаме изрази от сорта на “една чаена чаша вода” или “25 ml олио”. Чашите и лъжиците във всяко домакинство са различни, така че ни остава да разчитаме на мерните единици.

Тук на помощ идва комплектът с прибори за измерване във формата на бухали в различни цветове, от които един със сигурност ще пасне на вашето кухненско обзавеждане. Тези малки и сладки купи могат да застанат една в друга, за да пестят място и да са винаги наблизо до вас. Може да ги намерите в онлайн магазина West Elm

kuhnenski-djadji-koito-vsqka-moderna-kuhnq-zaslujava-sydove

Обичате ли пица ? Най-вероятно да! Малко са тези, които не я обичат. А може би обичате често да си я приготвяте у дома? Най-хубавото при пиците е, че стават бързо, има стотици видове, между които да избирате и е широко разпространена, така че винаги може да почерпите гостите си с нея.

След като направим пицата, естествено идва и момента, в който трябва да я нарежем на парчета. Тук може би повечето от вас (както и аз разбира се) се изнервят. Когато пицата е топла, ако използвате нож, знаете че всичко се лепи по него. Освен, че разваляме красивата визия и разбъркваме съставките. Ако използваме колелце за разрязване, то най-вероятно вече се е изхабило (това става след няколко рязания) и изисква адски усилия, за да нарежем вкусната пица.

С това страхотно приспособление не само ще разрязвате пицата лесно, но и ще избегнете надрасканите повърхности. Също така, то е лесно за измиване и безопасно за деца. Може да го откриете тук.

kuhnenski-djadji-koito-vsqka-moderna-kuhnq-zaslujava-pica

Изтикването на лимон или лайм е съпроводено от пръскане, пързаляне на самия плод и куп други дразнещи действия. След като изтикате половин лимон върху вечерята, другата част от него отива в хладилника и почти винаги изсъхва. Някой от вас ще кажат, че за да избегнем всичките тези нежелани последствия от изтикването на лимона, можем просто да използваме лимонов сок. Това е вярно, но не можем да оспорваме факта, че няма нищо по-вкусно от прясно изцедения лимонов сок.

Тази малка сокоизтисквачка ви позволява да подправите вашите ястия с прясно изцеден лимонов сок без дразнещи пръски и изцапани от лимона ръце. Може да намерите този страхотен кухненски помощник за по малко от 5 $ на този адрес

kuhnenski-djadji-koito-vsqka-moderna-kuhnq-zaslujava-limon kuhnenski-djadji-koito-vsqka-moderna-kuhnq-zaslujava-limon2

Share With:

Ива Делиева - Автор и главен редактор на онлайн изданието Модерен дом. Определя себе си като всестранно развита личност с множество интереси, като едни от най-силно изразените са интериорният дизайн и архитектурата. Обича да пише за различното, за иновациите и се стреми да открива необичайното, дори и в най-обичайните неща.

support@moderendom.net

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.