Trending News
HomeКъщиКъщата – място за живеене и работа

Къщата – място за живеене и работа

В днешната статия ви представяме един проект от Mind Design.

Редица проучвания на дизайнерски предложения, представят идеята за къщата като място, където живеем, но и работим. Работим навсякъде, по всяко време. Ние посрещаме, „туитваме” и чатим от вкъщи, много повече от преди. И така, проектите за къщи трябва да бъдат готови да посрещнат тези нови характеристики на съвременните хора.

Проучването демонстрира въздействието  на прозрачността на предложенията, като предоставя панорамни спиращи дъха гледки, поканвайки природата да стане част от житейското пространство, за да има положителен ефект върху самочувствието на жителите. Границата между вътрешната и външната архитектура, и средата на обитание  е размита. Те се преплитат една в друга  и се превръщат в единно цяло. Преплитането между живот и работа, интериор-екстериор, изкуствено-естествено, позволява на хората да съчетават домашния уют с работната среда.

Изследователският проект отхвърля традиционната концепция за къщата и работното място и преосмисля нови парадигми, които носят идеята за сливане на забавление и работа. Това би повишило усещането на живущите за качество на живот, благополучие, спокойствие и здраве.

Име на проекта: Къщата – Място за живот и работа

Архитектурно студио: Mind Design

Местонахождение на проекта: UK

Визуализация: Mind Design

Програми: Autodesk Maya, Rhino, Vray, Photoshop

Главен архитект: Мирослав Насков

Година на дизайн: 2021

Статус: Концептуален дизайн

Предоставена информация от Mind Design

Share With:

Ива Делиева - Автор и главен редактор на онлайн изданието Модерен дом. Определя себе си като всестранно развита личност с множество интереси, като едни от най-силно изразените са интериорният дизайн и архитектурата. Обича да пише за различното, за иновациите и се стреми да открива необичайното, дори и в най-обичайните неща.

support@moderendom.net

No Comments

Leave A Comment