Trending News
HomeКухняКакво да правим с малката си кухня ?

Какво да правим с малката си кухня ?

След като в няколко статии подред разгледахме модерни и красиви идеи за големи и просторни кухни, дойде време да обърнем внимание и на кухня с малки размери.

Те са широко разпространени в градските жилищни кооперации и къщи. Всеки от нас, който притежава малка кухня знае, колко неприятно е да се съобразява с тясното пространство около него, докато приготвя семейната вечеря. Но какво да направим – да спрем да готвим ? Не, разбира се! Има много неща, които могат да се направят, за да разширим тясната кухня и да направим преживяването си в нея далеч по-приятно.

Когато пространството не ни позволява да се развихрим в ролята на дизайнери и да направим нашия кът за готвене просторен и функционален, трябва да оптимизираме пространството много добре. Ето и няколко съвета, с които се надяваме да ви помогнем при проектирането на вашата малка кухня.

  • Намерете “скритите” места за съхранение – Използвайте различни места за съхранение навсякъде, където е удобно. Те ще ви осигурят пространство, в което да слагате всичко ненужно в момента, за да останат плотовете свободни за необходимите неща. Въпреки, че на пръв поглед може да изглежда невъзможно използването на дадено пространство, винаги има начин – открийте го!
    Какво да правим с малката си кухня ? [Идеи и преложения]
  • Използвайте максимално “вертикалното пространство” – Това е просто. Наредете възможно най-много шкафове върху стените, там където мястото позволява. Сложете магнитна лента за ножовете и приборите за хранене, чашите с дръжка пък, можете да редите на специално пригодена лента. Има още какво да се измисли в тази насока – направете го!
  • Отървете се от всичко, което не ползвате – Махнете всичко, от което нямате нужда. Ако например, живеете сам или с още един човек, нямате нужда от десет вида чинии, чаши и прочие. Подберете внимателно точно това, от което имате нужда, а останалата част от покъщнината приберете на достъпно място, в случай, че ви дойдат гости.

 

Share With:

Ива Делиева - Автор и главен редактор на онлайн изданието Модерен дом. Определя себе си като всестранно развита личност с множество интереси, като едни от най-силно изразените са интериорният дизайн и архитектурата. Обича да пише за различното, за иновациите и се стреми да открива необичайното, дори и в най-обичайните неща.

support@moderendom.net

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.