HomeБаняТенденции в банята за 2022

Тенденции в банята за 2022

Най-новите тенденции в проектирането на банята от 2022 г. ще ви помогнат да надградите пространството си до следващото ниво на интериорен дизайн. Независимо дали планирате тотално да ремонтирате банята си тази година или просто искате да направите няколко козметични промени, за да проектирате място, подобно на спа център у дома. Интериорните дизайнери и добрите майстори няма да искат да пропуснат препоръките и идеите в тази статия на moderndom.net. Бъдете в крак с модата и новите тенденции.

Въпреки че се използват всеки ден, баните често са едно от най-пренебрегваните помещения у дома. Пълният ремонт на банята е скъп и представлява огромно неудобство. В същото време прилагането на най-новите тенденции в интериорния дизайн от 2022 г. към вашата баня може да бъде и по-просто, като например добавянето на няколко  растения или повече спа аксесоари, като свещи, или ефектни лампи.

ТОП ТЕНДЕНЦИИ ЗА БАНЯ 2022

1.    МРАМОРЪТ СЕ ЗАВРЪЩА

Използването на мрамор в банята не е нищо ново.  През 2022 година луксозните каменни плочи ще се окажат по-популярни от всякога.

Добавяйки луксозно усещане към всяко пространство, класическият бял мрамор с отличителни сиви или златни жилки е често предпочитан. Както техническият камък, така и черния мрамор ще добавят детайлите и елегантния съвременен завършек.

Мраморът ще се използва по-често при ремонт и обновяване на жилища тази година. Ще може да го видим в употреба при подовите настилки и стените на баните.

Въпреки че си струва инвестицията, мраморът е материал, който се намира в по-високия край на ценовата скала и може да бъде извън бюджета за някои. За по-евтин вариант изберете керамични плочки с мраморен ефект. Те имат разкошния вид и усещане за истински мраморни плочки, но на по-ниска цена и с допълнителното предимство, че са по-лесни за почистване и поддръжка.

2.    ИНДУСТРИАЛЕН СТИЛ В БАНЯТА КАТО ВДЪХНОВЕНИЕ

Интериор на модерна баня с тухлени стени, бетонен под, бяла вана с кръгло огледало и бяла кръгла мивка, стояща на дървен рафт.

Според нас от moderndom.net  баните в индустриален стил ще са супер модерни през 2022 г. Помислете: открити тухли, месингови акценти и селски аксесоари за  банята в URBAN стил.

Не можете да сбъркате много, важното е да декорирате внимателно, за да завършите едноцветното индустриално вдъхновено пространство

3.    ИЗОБИЛИЕ ОТ РАСТЕНИЯ

Внесете част от природата в дизайна на вашата баня с много зеленина. Домашните зелени растения са чудесно решение. Помислете за змийските растения, папратите и бамбук.

Стените от растения са чудесен начин да внесете нотка на спокойствие във вашата баня. Ако смятате че поддържането на цяла стена от живи растения е трудно за поддръжка, изберете изкуствени такива за да постигнете същия външен вид!

4.    ЧЕРНИ АКЦЕНТИ

Добавянето на черни акценти ще придаде на вашата баня елегантен и изискан завършек, без да претоварва пространството с твърде много тъмни нюанси. Контрастни нотки на черно с неутрални цветове и суровини за смел външен вид. Черните кранове и осветителните тела са чудесно начало.

Черните покрития надхвърлят всички стилове на интериорен декор, което ги прави популярен избор във всяка стая.

Напоследък този цвят все повече се използва в банята, за да добави драматичност и дълбочина, но когато се използва в малки зони, черният понякога може да бъде превъзходен. Комбинациите, контрастиращи оттенъка с оребрени и опалови стъклени нюанси, набират популярност, тъй като въвеждат мекота, балансирайки външния вид и създавайки перфектна смесица.

5.    ТАПЕТИ В БАНЯТА?

Мислили ли сте някога да поставите тапети в банята си? Ако не, 2022 г. може да бъде годината, в която да го направите. Ярките и смели тапети ще се окажат популярни тази година, добавяйки игриво поп към иначе спокойните бани.

Баните с тапети от 80-те години на миналия век ще се завърнат на мода и с правилния избор всяка стая може да бъде трансформирана.

Независимо дали решите да създадете баня с тропическа тематика или да изберете романтичен флорален модел, възможностите са безкрайни. Това е още една възможност да проявите креативност и да внесете малко забавление в стаята.

Най-добре да се използват винилови тапети в банята – поради тяхната  устойчивост на влага. Ако декорирате голямо пространство, изберете едромащабен печат или шарка. За по-малко пространство изберете отделна стена или ъгъла на стаята за да създадете илюзията за по-голяма баня.

6.    СПА ЕСТЕТИКА И АКСЕСОАРИ

Домашни спа продукти върху дървена поставка: сапун, ароматна сол за баня, етерични и масажни масла, луксозни ароматни свещи, навита кърпа в банята.

Създайте спокойно спа изживяване у дома с добавяне на няколко луксозни екстри, като например хубави ароматни свещи.

В силно стресиращия живот, който всички водим, нашите бани се превръщат в по-скоро убежище. Това е място, където можем да бъдем в спокойна и лична среда. Могат да се направят минимални промени, за да се постигне това. Можете да поставите вана и минималистични мебели. Може пък просто да добавите няколко свещи и кристали и да си вземете поставка за книга. Дори, ако просто навиете кърпата в банята и запалите свещ, ще получите ново изживяване.

КОИ СА ТЕНДЕНЦИИТЕ В ЦВЕТОВЕТЕ ЗА БАНЯ ЗА 2022 Г.?

СИНИ БАНИ

Pantone обяви за цвят на  2022 година  „ Very Peri “. Това предвещава нова модна вълна – тенденция на сини нюанси в цветовете на интериора през 2022 г.

Синьото определено ще бъде популярен избор на цвят за плочки в банята.

Наситено сините плочки могат да се превърнат в красива стена, излъчваща лукс със своето високо гланцово покритие. За по-фино въвеждане на цвят, изберете пастелно синьо подово покритие. Има много опции, когато става въпрос за изпробване на тази тенденция за промяна на пространството, като например използването на различни цветове в мозаечни плочки, за да създадете изявен душ.

УСПОКОЯВАЩО ЗЕЛЕНО

Зелените нюанси набират популярността си в интериора на целия дом.  Зеленият градински чай се оказва трайно популярен година след година (и то с право). Така че, беше само въпрос на време този вдъхновен от природата нюанс да започне да влияе и върху тенденциите и в банята.

Да бъдеш сред природата и усещането за благополучие се засилват чрез избиране на наситено зелени гланцови плочки и смесването им с подови настилки с ефект на дърво.

ЦВЯТ ОРАНЖЕВ ТЕРАКОТ

Ярки и оптимистични, помислете за добавяне на оранжеви тонове към вашата баня.  Дизайн, който повишава настроението, който обхваща радостта, открита в много интериорни тенденции от 2022 г.

Оранжевото насърчава позитивността и енергията и е страхотен цвят за внасяне в дома, особено в началото на нова година. Оранжев теракот е нововъзникващ нюанс за 2022 г. и е по-скоро фин оранжев тон, който лесно може да се включи в банята. Опитайте да комбинирате теракота с циментови плочки, за да пресъздадете вила в средиземноморски стил.

КОНТРАСТНИ ЦВЕТОВЕ

Наистина добавете цвят към вашето пространство и експериментирайте със светли и тъмни нюанси и контрастни нюанси.

Когато става дума за бани, много хора все още се колебаят да ги декорират в нещо различно от неутрален  цвят. Но това е единственото пространство в дома, където цветовете, различни от фините нюанси като бяло и сиво, могат да работят наистина добре.

Смесването на цветове с вашите плочки и стени може да доведе до еклектично пространство, пълно с характер, което се чувства едновременно интересно и релаксиращо. Просто помислете внимателно за палитрата си и се уверете, че нюансите се съчетават добре един с друг.

 

Share With:

Ива Делиева - Автор и главен редактор на онлайн изданието Модерен дом. Определя себе си като всестранно развита личност с множество интереси, като едни от най-силно изразените са интериорният дизайн и архитектурата. Обича да пише за различното, за иновациите и се стреми да открива необичайното, дори и в най-обичайните неща.

support@moderendom.net

No Comments

Leave A Comment