Trending News
HomeВсекидневнаКак да обзаведете своята трапезария, за да изглежда класически стилно

Как да обзаведете своята трапезария, за да изглежда класически стилно

Всеки един дребен детайл е от съществено значение за цялостната визия на вашия дом, а когато става на въпрос за трапезария, тогава трябва да обърнем внимание на най-важните елементи, които ще ни помогнат да създадем едно вълшебно и уютно място, на което да се събираме със своите близки, приятели и да споделяме, незабравими моменти със семейството си.

Пространството, с което разполагаме е важно, но дори и да нямаме нужните квадратни метри, ние можем да прибегнем до по-дребни елементи, но задължително те трябва да бъдат поставени на точните им места.

За една трапезария е особено важно на каква подова настилка ще се спрем, а мраморът е един съвършен избор, който е лесен за почистване и излъчва стил.

Следващата стъпка в обзавеждането на трапезарията е да изберем по-масивните елементи, за да можем след това да преценим, какво пространство ни е останало за по-дребните детайли.

Как да обзаведете своята трапезария, за да изглежда класически стилно

На първо място трябва да изберем кухня, която ще може да отговаря напълно на нашите нужди. Когато избираме кухненските шкафове е важно първо да се спрем на най-подходящата цветова гама, както и на най-подходящия материал за изработването им, който ще издържи във времето, след което да следвате същата цветова гама и за следващите по-дребни детайли от обзавеждането на вашата трапезария.

Стилни и подходящи варианти за цветове са бял цвят, орех, махагон и почти всички нюанси на сивото. След като сме избрали най-подходящите шкафове, трябва да изберем и дръжки, които всъщност са най-важният почерк от стилната кухня.

На пазара може да откриете голям набор от възможностите, но ако искате вашата трапезария да бъде на ниво, по-добре се спрете на бронзови, дървени или метални без никакви пластмаси, а за още повече шикозност те могат да бъдат изработени и от злато.

Един от най-стилните варианти, на които можете да заложите за обзавеждането на своята трапезария е класическият стил, защото класиката, никога не може да излезе от мода и е способна, да придаде един нов различен облик на дома ви.

Ако преди години е било модерно различните стаи да бъдат разделени, чрез стени и паравани, сега е на мода отвореното пространство, дори за целта много хора прибягват до премахване на излишни помещения с цел да разширят залата за хранене и почивка.

Трапезарията може да разполага с три различни обосновани за различните ни нужди части като част, в която да се отдадем на домакинските задължения и в която да готвим, друга част в която да разпускаме вечер с отделен бар и столове към него и трета част, която да е обоснована за хранене с трапезни столове и маса.

Можем да добавим и четвърта част, която е за отдих с малък диван и холна маса и която всъщност е допълнителна част от нашата основана трапезария.
С колкото по-голямо пространство разполагаме, толкова повече възможности имаме да разгърнем своята фантазия, затова мястото и свободните квадратни метри са от съществено значение за луксозния вид на нашата трапезария.

Отворените пространства придават повече настроение и стил на помещението. Затова може да направите избор, като вмъкнете допълнителните помещения в своята трапезария, така ще имате и пряк изглед към местата, на които свободно може да релаксирате, след дългия и уморителен ден.

Класическият стил може да бъде съчетание между ретро декорация и антикварни мебели. След като сме избрали помещението и сме се спрели на идеалната подова настилка, която излъчва стил, основното към което трябва да преминем е чертеж на разположението на мебелите, така ще можем да разберем още преди да закупим нужните ни мебели, дали имаме достатъчно място за тях и ще придобием реална представа как би изглаждала нагледно нашата луксозна трапезария.

За този чертеж много хора се обръщат и към специалисти, ако го направите, ще можете да придобиете ясна представа за правилното разположение на избраните от вас мебели.

Красивата трапезария е съчетание от класически мебели и ясно изтъкнат стил, към който е добре да се придържаме до самия финал на обзавеждането, както и подредбата, според цветовата гама и най-подходящият материал за мебелите в нея.

Когато се спираме на плот тип – остров, задължително трябва да изберем масивен и красив материал, като гранит или мрамор, след което да се придържаме към цветовата гама и за избора на кухненски шкафове и бяла техника.

Столовете и масата трябва да бъдат изработени от масивен и чист материал, най-добре е това да бъде дърво.

Ако сме решили да се сдобием и с кът за почивка и четене отстрани на нашата трапезария, отново трябва да спазваме основните правила в обзавеждането ѝ, за да могат всички отделни елементи да се напаснат повече от перфектно.

Източник HighViewArt

Снимки: Unsplash

Share With:

Ива Делиева - Автор и главен редактор на онлайн изданието Модерен дом. Определя себе си като всестранно развита личност с множество интереси, като едни от най-силно изразените са интериорният дизайн и архитектурата. Обича да пише за различното, за иновациите и се стреми да открива необичайното, дори и в най-обичайните неща.

support@moderendom.net

No Comments

Leave A Comment