HomeБаняЦветовете в банята, идеи и вдъхновения

Цветовете в банята, идеи и вдъхновения

Банята ви би могла да бъде най- малкото помещение във вашата къща, но то може да се окаже с много по- голямо въздействие, ако изберем цветовете правилно и мъдро. Предимствата на това да прибавим цветове на банята са много, нека назовем няколко, възможността тя да изглежда по- голяма, с това добавяме лъскави метални покрития и превръщаме обикновения душ в истински спа момент. За тези от нас, които не са интериорни дизайнери, избирането на правилния цвят за нашата баня може да бъде изключително трудно. И да, 4-те квадрата са по-малко от кухнята или хола, но прекарваме достатъчно време между тези стени, за да си заслужава да седнем да помислим.

Ала от къде да започнем? Искате да изберете нюанс, който съвпада с цветовете на дома ви и вашата личност. Разбира се, трябва да си отива с плочките, за да не изглежда остаряло. Искате ли неутрални стени с дръзки акценти или по-артистични стени с минималистичен декор? Изборът е ваш и всичко започва с цветовете на вашата баня. Можете да разнообразите цветовата система с помощта на тапети и плочки. И въпреки че не трябва да позволяваме на това какво е модерно да ни диктува изборите, знанието кое се смята за красиво и кое не определено може да помогне в избора ни.

От неутрални до дръзки до ярки цветове за банята, ние ви представяме енергични идеи, които домакините обичат.

БЕЖАВО

Бежавият цвят отново е модерен. Добавете мекост на дизайна в банята ви чрез избирането на правилния нюанс – от този, който  клони към сиво до този, който съдържа повече земни подтонове.

СИВО

Сивият цвят завинаги ще остане на мода. Мекият, почти незабележим нюанс на светло сиво ще помогне банята ви да изглежда минималистична без да бъде прекалено ярка. От друга страна, тъмният и въглен оттенък, като това, което виждаме в романтичния декор от дадената снимка, може да вкара малко драматизъм и капризност.

БЯЛО

Винаги класика, светло бялото е перфектният фон за минималистичен изглед. Обмислете бели плочки или честа бяла боя. Без съжаления коя посока ще поемете, краят винаги ще бъде успокояващ.

ИДЕИ ЗА ЯРКИ ЦВЕТОВЕ

Изборът на ярките нюанси прави помещението свежо и забавно. Естествено, звучи плашещо, но гарантираме, че ще се влюбите в резултата.

ЗЕЛЕНО

Дали светло зелено, зелено като градински чай или синьозелено, верантеният оттенък може да бъде зашеметяващ избор, особено ако търсите за мода от средата на века или стил, вдъхновен от винтидж. Изберете дълбок, смарагден нюанс, за да направите банята ви да изглежда като кутия за бижута или  изберете нещо по- светло като пастелна мента.

СИНЬО

Без значение дали сте почитатели на синята боя, плочки или тапети, мечтаните цветове просто си вършат работата. Бонус – перфектно се съчетава със златни акценти, особено ако изберете тъмно синьото. Също като зеленото, този толкова популярен цвят би могъл да се мени от изключително тъмно до светло пастелено за по-мека атмосфера.

ЧЕРНО И БЯЛО

Изберете графичното черно-бяло дуо. Опциите ви са почти безкрайни. Може да заложите на всичко черно и на места бели акценти в абаносови цветове. Или да не изневерявате на белите плочки на стените и навсякъде черно, включително и шкафовете, и драматични завеси за душ. Във всички случаи банята ви ще крещи „да умреш за Космоса“.

ЧЕРНО

Докато сме на тема черно, този драматичен цвят със сигурност изисква кураж. Боядисайте стените за сериозност – Tony award winning drama- или просто шкафовете. Ако търсите за още по-малко ангажираност може да украсите банята си с черни акценти, като за начало.

ОРАНЖЕВО

Когато избираме цвят от палитрата, обикновено оранжевото се смята за акцент. Въпреки това, топлият нюанс предава забавна енергия на нашата баня. Заложете на ярки, плочки, вдъхновени от испанския дух за земно (но все пак цветно) пространство или  на цветен блок с приглушени нюанси, за да се тонизират цветовете.

ЖЪЛТО

Този слънчев цвят обещава да ви събужда всяка сутрин. Съчетайте с друг ярък, неонов цвят, за да бъде наистина впечатляващо.

РОЗОВО

Когато дойде до розово не е нужно да правите хилядолетна обиколка за да допълните вашата сутрешна рутина. Опитайте всичко, от пепел от рози, през сьомга, до пурпурен цвят.

ДРУГИ НАЧИНИ ЗА ДОБАВЯНЕ НА ЦВЯТ В НАШАТА БАНЯ

Боядисването на стените е възможно най- очевидния избор за да обновим пространството си, но съществуват различни други начини за добавяне на цвят в нашата баня.

  • Подовите плочки не е нужно да бъдат бели или сиви. Изберете стандартна опция в незабравим цвят или инсталирайте керамични плочки в цветен нюанс.
  • Стена от плочки е друг фантастичен начин за добавяне на цвят.
  • Друг начин за смяна на вашата палитра в банята е с шарени или цветни тапети и с днешните възможности за сваляне на тапети може да бъде много лесна инсталацията им.
  • Осветителните тела и водопроводната инсталация могат да излязат извън металните покрития. Матиран черен кран може да бъде идеалният акцент в една бяла баня- или миксирайте нещата с цветен, стенен аплик.
  • Щастливи сме да кажем, че ламперията се завръща и може много забележимо да надгради вашата баня. Веднъж инсталирана, боядисайте класическите стенни панели в контрастни цветове за добавяне на големина на малкото пространство. Обмислете комбинирането на ярки цветове с по- различен модел тапет или опитайте едноцветното за удовлетворяваща атмосфера.

Снимки: UnSplash 

За повече креативни идеи може да ни последващ в Facebook

Share With:

Ива Делиева - Автор и главен редактор на онлайн изданието Модерен дом. Определя себе си като всестранно развита личност с множество интереси, като едни от най-силно изразените са интериорният дизайн и архитектурата. Обича да пише за различното, за иновациите и се стреми да открива необичайното, дори и в най-обичайните неща.

support@moderendom.net

No Comments

Leave A Comment