HomeВсекидневнаКак да обзаведем дома си, ако нямаме нужното пространство

Как да обзаведем дома си, ако нямаме нужното пространство

Независимо дали избираме мебели или техника за своя дом, ние трябва да се съобразим с наличното пространство, с което разполагаме и добре да обмислим размерите. Още преди да сме направили тази покупка, трябва да бъдем напълно убедени, че ще паснат на интериора и че ще имаме достатъчно пространство, след като ги поставим на мястото, което сме пригодили за тях.

На пазара непрекъснато излизат най-различни видове мебели, които са сравнително компактни и в по-миниатюрни от стандартните размери, имащи за цел да могат да се вместят в по-малки квадратни метри.

Много често се случва неволно човек да се затрупва с излишни вещи и мебели, а най-неприятният момент настъпва, когато осъзнаем, че нямаме никакво свободно пространство, което да не е пренатоварено от безсмислени покупки.

Как да обзаведем дома си, ако нямаме нужното пространство

Именно затова е важно изключително много да внимаваме, когато купуваме нещо за дома си и да бъдем напълно убедени, че по никакъв начин няма да запушим свободното пространство и да се почувстваме като в затвор.

Огромен проблем е, когато не разполагаме с нужното пространство, за да вместим всичко, което ни е нужно, но в днешно време това не изглежда чак толкова нереално, тъй като много дизайнерски фирми предлагат мебели по поръчка или такива, които са съобразени с по-малката квадратура на дома.

Затова няма за какво да се притесняваме, когато започнем да обзавеждаме дома си, можем да се спрем на фирми, които изработват мебели по поръчка, а разнообразието на пазара за различни видове електро уреди за дома, ще ни позволи да намерим съвършения вариант, чрез който да постигнем стил, уют и красота.

Независимо дали обзавеждаме къща или апартамент пространството е изключително важно за това да се чувстваме добре.

Трябва да избягваме да вкарваме масивни и прекалено обемни мебели, които ще отнемат свободата ни спокойно да се движим в малкото пространство, с което разполагаме.

Важно е да имаме предварително изготвен план и стриктно да следваме набелязаните цели в него. Той трябва да се състои от нещата, които са ни нужни и ще използваме по някакъв начин в своето ежедневие, но те трябва да са напълно съобразени и с размерите на помещенията, в които ще ги поставим. Затова е добре предварително да измерим пространството на всяка вещ и мебел, която ще поставим в дома си, още преди да сме предприели стъпката да я закупим.

Пространството ни е нужно, за да можем да се насладим на уюта в своят дом, а когото се чувстваме запушени от излишни и обемни вещи, ние няма как да се чувстваме добре там.

Домът е мястото, в което прекарваме голяма част от живота си, затова е важен всеки един детайл, както и мебел, която обитава нашето лично пространство.

Когато избираме мебели на първо място, трябва да сме сигурни, че ще ни влязат в употреба и че ще са достатъчно компактни и лесни за съхранение.

Кухня – Това могат да бъдат красиви изчистени столове, които разполагат с опцията да се сгъват, когато не разполагаме с достатъчно пространство да можем да ги съхраним в килер или на място, където няма да ни пречат.

Масата също може да бъде разтегателна и така да си крадем пространство, когато в дома ни дойдат гости да я разгъваме, а когато нямаме нужда от тези по-големи размери, да я прибираме.

Как да обзаведем дома си, ако нямаме нужното пространство

Иновациите са навлезли в новия свят и има всякакви най-различни варианти, чрез които човек може да сътвори едно вълшебство с помощта на малко фантазия и стил.

Има варианти, които ни позволяват да спестим пространство от столове, маси, кухненски плотове и какво ли още не, важното е добре да се запознаем с различните разновидности на всяка мебел и да преценим точно от какво се нуждаем и как можем да ги съхраняваме, като същевременно успеем да запазим една част от пространството в дома си свободна от мебели.

Хол – Модерният свят предлага много иновативни компоненти и разбира се, практични, които ще ни позволят да внесем доза артистичност, красота и стил в своя хол. Просто е нужно да бъдем достатъчно информирани и да знаем, точно какво искаме да постигнем. Ако и в хола не разполагаме с нужното пространство, можем отново да изберем по-практични мебели, които имат функция да не заемат много място и да се прибират, когато не са ни нужни.

Диванът може да бъде с вградени ракли, които да ни позволят да съхраняваме част от вещите, на които не успяваме да намерим място.

Някои дивани разполагат и с функция сън, както и с варианти за разтягане и прибиране, чрез които също можем да си спестим от свободното пространство в нашия дом.

Холната масичка също може да бъде направена по поръчка или да изберем някоя по-компактна, а когато не ни е нужна, можем да я разглобим и приберем. Ако наистина нямаме никакво пространство в хола си, трябва да избягваме ненужните вещи и да вкараме, това което просто ще използваме – нищо повече или по-малко от него.

Можем да спестим от столове, излишни шкафове и ракли. Секцията можем да я изберем, едновременно да бъде с опции за съхранение на вещи, както и със стабилни основи, на които можем да поставим телевизор.

Пазарът разполага с достатъчно голямо разнообразие, което ще ни позволи да намерим най-подходящата, според размери и дизайн за нашия дом.

Спално помещение – Когато обзавеждаме спалнята е хубаво да пресметнем цялото пространство, с което разполагаме и да го разделим на две – в половината част от него да вкараме нужните ни мебели, а другата част да я оставим свободна за придвижване.

Често пъти мебелите могат да предизвикат чувство на паника и нервни сривове в хората, особено ако са прекалено много, прекалено обемни, а свободно пространство липсва, затова е важно да се обграждаме единствено от нужни вещи и мебели, които да не крадат цялата квадратура в дома ни.

Спалнята може да е с функция съхранение и да я използваме като гардероб. Размерите също е необходимо да са предварително съобразени с помещението и да не запушват стаята, а ако нямаме място за гардероб, задължително трябва да се спрем на спалня с ракли под нея.

Гардеробът също трябва да бъде съобразен с мястото, с което разполагаме, ако то ни позволява голям и масивен гардероб, е добре да бъдем сигурни, че няма да запушим част от свободното пространство и в един даден момент да прескачаме през мебелите.

Гардеробът може да бъде обособен и в някое друго помещение като коридор, килер или отделна стая, като това ще ни позволи да запазим част от свободното място в своята спалня за нощни шкафчета или друга мебел, която ни е нужна.

Детска стая – Четирите основни елемента за една детска стая са мебелите, които са от най-голяма необходимост за едно дете, а именно  – бюро, стол, легло и гардероб.

Share With:

Ива Делиева - Автор и главен редактор на онлайн изданието Модерен дом. Определя себе си като всестранно развита личност с множество интереси, като едни от най-силно изразените са интериорният дизайн и архитектурата. Обича да пише за различното, за иновациите и се стреми да открива необичайното, дори и в най-обичайните неща.

support@moderendom.net

No Comments

Leave A Comment