HomeВсекидневнаКак да обзаведем дома си, ако нямаме нужното пространство

Как да обзаведем дома си, ако нямаме нужното пространство

На пазара непрекъснато излизат най-различни видове мебели, които са сравнително компактни и в по-миниатюрни от стандартните размери, имащи за цел да могат да се вместят в по-малки квадратни метри.

Независимо дали избираме мебели или техника за своя дом, ние трябва да бъдем наясно с пространството, с което разполагаме и добре да съобразим размерите му. Още преди да сме направили тази покупка, трябва да бъдем напълно убедени, че ще паснат на интериора и че ще имаме достатъчно пространство, след като ги поставим на мястото, което сме пригодили за тях.

Много често се случва неволно човек да се затрупва с излишни вещи и мебели, а най-неприятният момент настъпва, когато осъзнаем, че нямаме никакво свободно пространство, което да не е пренатоварено от безсмислени покупки.

Именно затова е важно изключително много да внимаваме, когато купуваме нещо за дома си и да бъдем напълно убедени, че по никакъв начин няма да запушим свободното пространство и да се почувстваме като в затвор.

Огромен проблем е, когато не разполагаме с нужното пространство, за да вместим всичко, което ни е нужно, но в днешно време това не изглежда чак толкова нереално, тъй като много дизайнерски фирми предлагат мебели по поръчка или такива, които са съобразени с по-малката квадратура на дома.

Затова няма за какво да се притесняваме, когато започнем да обзавеждаме дома си, можем да се спрем на фирми, които изработват мебели по поръчка, а разнообразието на пазара за различни видове електро уреди за дома, ще ни позволи да намерим съвършения вариант, чрез който да постигнем стил, уют и красота.

Независимо дали обзавеждаме къща или апартамент пространството е изключително важно за това да се чувстваме добре.

Трябва да избягваме да вкарваме масивни и прекалено обемни мебели, които ще отнемат свободата ни спокойно да се движим в малкото пространство, с което разполагаме.

Важно е да имаме предварително изготвен план и стриктно да следваме набелязаните цели в него. Той трябва да се състои от нещата, които са ни нужни и ще използваме по някакъв начин в своето ежедневие, но те трябва да са напълно съобразени и с размерите на помещенията, в които ще ги поставим. Затова е добре предварително да измерим пространството на всяка вещ и мебел, която ще поставим в дома си, още преди да сме предприели стъпката да я закупим.

Пространството ни е нужно, за да можем да се насладим на уюта в своят дом, а когото се чувстваме запушени от излишни и обемни вещи, ние няма как да се чувстваме добре там.

Домът е мястото, в което прекарваме голяма част от живота си, затова е важен всеки един детайл, както и мебел, която обитава нашето лично пространство.

Когато избираме мебели на първо място, трябва да сме сигурни, че ще ни влязат в употреба и че ще са достатъчно компактни и лесни за съхранение.

Кухня – Това могат да бъдат красиви изчистени столове, които разполагат с опцията да се сгъват, когато не разполагаме с достатъчно пространство да можем да ги съхраним в килер или на място, където няма да ни пречат.

Масата също може да бъде разтегателна и така да си крадем пространство, когато в дома ни дойдат гости да я разгъваме, а когато нямаме нужда от тези по-големи размери, да я прибираме.

Иновациите са навлезли в новия свят и има всякакви най-различни варианти, чрез които човек може да сътвори едно вълшебство с помощта на малко фантазия и стил.

Има варианти, които ни позволяват да спестим пространство от столове, маси, кухненски плотове и какво ли още не, важното е добре да се запознаем с различните разновидности на всяка мебел и да преценим точно от какво се нуждаем и как можем да ги съхраняваме, като същевременно успеем да запазим една част от пространството в дома си свободна от мебели.

Хол – Модерният свят предлага много иновативни компоненти и разбира се, практични, които ще ни позволят да внесем доза артистичност, красота и стил в своя хол. Просто е нужно да бъдем достатъчно информирани и да знаем, точно какво искаме да постигнем. Ако и в хола не разполагаме с нужното пространство, можем отново да изберем по-практични мебели, които имат функция да не заемат много място и да се прибират, когато не са ни нужни.

Диванът може да бъде с вградени ракли, които да ни позволят да съхраняваме част от вещите, на които не успяваме да намерим място.

Някои дивани разполагат и с функция сън, както и с варианти за разтягане и прибиране, чрез които също можем да си спестим от свободното пространство в нашия дом.

Холната масичка също може да бъде направена по поръчка или да изберем някоя по-компактна, а когато не ни е нужна, можем да я разглобим и приберем. Ако наистина нямаме никакво пространство в хола си, трябва да избягваме ненужните вещи и да вкараме, това което просто ще използваме – нищо повече или по-малко от него.

Можем да спестим от столове, излишни шкафове и ракли. Секцията можем да я изберем, едновременно да бъде с опции за съхранение на вещи, както и със стабилни основи, на които можем да поставим телевизор.

Пазарът разполага с достатъчно голямо разнообразие, което ще ни позволи да намерим най-подходящата, според размери и дизайн за нашия дом.

Спално помещение – Когато обзавеждаме спалнята е хубаво да пресметнем цялото пространство, с което разполагаме и да го разделим на две – в половината част от него да вкараме нужните ни мебели, а другата част да я оставим свободна за придвижване.

Често пъти мебелите могат да предизвикат чувство на паника и нервни сривове в хората, особено ако са прекалено много, прекалено обемни, а свободно пространство липсва, затова е важно да се обграждаме единствено от нужни вещи и мебели, които да не крадат цялата квадратура в дома ни.

Спалнята може да е с функция съхранение и да я използваме като гардероб. Размерите също е необходимо да са предварително съобразени с помещението и да не запушват стаята, а ако нямаме място за гардероб, задължително трябва да се спрем на спалня с ракли под нея.

Гардеробът също трябва да бъде съобразен с мястото, с което разполагаме, ако то ни позволява голям и масивен гардероб, е добре да бъдем сигурни, че няма да запушим част от свободното пространство и в един даден момент да прескачаме през мебелите.

Гардеробът може да бъде обособен и в някое друго помещение като коридор, килер или отделна стая, като това ще ни позволи да запазим част от свободното място в своята спалня за нощни шкафчета или друга мебел, която ни е нужна.

Детска стая – Четирите основни елемента за една детска стая са мебелите, които са от най-голяма необходимост за едно дете, а именно  – бюро, стол, легло и гардероб.

Share With:

Ива Делиева - Автор и главен редактор на онлайн изданието Модерен дом. Определя себе си като всестранно развита личност с множество интереси, като едни от най-силно изразените са интериорният дизайн и архитектурата. Обича да пише за различното, за иновациите и се стреми да открива необичайното, дори и в най-обичайните неща.

support@moderendom.net

No Comments

Leave A Comment