Trending News
HomeОбзавежданеКак да изберем перфектната пералня за дома ни?

Как да изберем перфектната пералня за дома ни?

Мисленето за това кога и как перете прането си ще ви помогне да сравните пералните машини и да решите какъв размер пералня да закупите и какви опции за цикъл са от съществено значение за нуждите на вашето семейство. Ако сте енергийно съзнателни (или се опитвате да станете такива), обикновено са налични няколко опции и модела, които да отговорят на това изискване. Когато купувате пералня, основните точки, които трябва да вземете предвид, са цена, тип зареждане, размер, капацитет, цикли и енергийна ефективност.

Какво зареждане трябва да има вашата пералня?

Най-очевидната характеристика, между която да избирате, когато купувате пералня, е дали да изберете версия с предно зареждане или с горно зареждане. Всеки идва със собствен набор от плюсове и минуси.

Стандартните перални с горно зареждане, които центрофугират прането, обикновено са най-евтиният вариант. Те обаче могат да струват по-скъпо в дългосрочен план, защото използват повече енергия и вода. Горните зареждащи машини обаче са добър избор, ако имате проблеми с гърба или коленете, тъй като можете да бръкнете в барабана със съвсем леко навеждане.

Пералнята с предно зареждане обикновено е по-скъпа. Тези модели обаче се въртят по-бързо, имат по-малко време за сушене и използват много по-малко вода по време на цикъл, което ги прави енергийно ефективни и екологични. Предните барабани са по-достъпни за притежателите на инвалидни колички. Подходящи са и за малки пространства, тъй като можете да ги подреждате един върху друг. Ако перете много спално бельо, пералните с предно зареждане са по-доброто решение.

Защо трябва да обърнем внимание на енергийната ефективност на нашата пералня?

Високоефективните (пестящи вода и енергия) перални машини пестят енергия и удължават живота на вашите дрехи и бельо. Потърсете перални машини със специален знак за енергийна ефективност, с предно зареждане или с горно зареждане, които преобръщат дрехите, вместо да ги усукват или търкат. Тези модели, които нямат бъркалки, използват по-малко вода и енергия от горните зареждащи машини със същия размер. Някои машини може да използват специален високоефективен препарат. Необходимото количество перилен препарат зависи от размера на прането, а не от използваната вода, така че проверете инструкциите на производителя.

Преди да пазарувате, не забравяйте да прочетете отзивите за перални и да сравните техните цени. Трябва също така да вземете предвид някои от следните бонус функции на пералната машина:

  • Отложеното стартиране, често срещано при съдомиялните машини, ви позволява да включите пералнята, когато тарифите за комунални услуги са по-ниски.
  • Интелигентните перални се предлагат с интернет връзка, така че можете да наблюдавате прането от разстояние.
  • Автоматичният контрол на нивото на водата избира точното количество вода за всяко зареждане, за да предотврати препълване.
  • Вътрешните бойлери намаляват потреблението на вашия домашен бойлер. Нагревателят също така подобрява ефективността на почистване.
  • Избираеми скорости на центрофугиране от 700 до 1600 оборота в минута означават, че дрехите са почти сухи, когато напуснат пералнята. Сушенето става за по-кратко време и при по-ниски температури.

Ако ви предстои закупуване на пералня, ви препоръчваме да проверявате предварително много внимателно нейните функции. Само така ще можете да се спрете на този модел, който напълно удовлетворява вашите  нужди.

Share With:

Ива Делиева - Автор и главен редактор на онлайн изданието Модерен дом. Определя себе си като всестранно развита личност с множество интереси, като едни от най-силно изразените са интериорният дизайн и архитектурата. Обича да пише за различното, за иновациите и се стреми да открива необичайното, дори и в най-обичайните неща.

support@moderendom.net

No Comments

Leave A Comment