Trending News
HomeВсекидневнаСтилен дом – избор на цветова гама и мебели

Стилен дом – избор на цветова гама и мебели

Преди да започнете с обзавеждането на своя дом е важно да обмислите какъв е вашият стил и в каква посока трябва да насочите идеите си, за да може да постигнете желания облик на красив и стилен дом.

Избор на мебели

При избора на стилни мебели може да изберете такива, които изглеждат практични, гладки, изчистени и лъскави. Ако искате всичко да изглежда наистина съвършено и стилно, изберете автентични мебели в ретро модернизъм или скандинавски стил.

На първо място е важно да се сдобиете с възможно повече информация, която може да съберете от снимки в интернет и да се спрете на варианта, който най-много ви харесва.

Домът ви излъчва вашата индивидуалност и стил, затова трябва предварително добре да помислите, какво всъщност ви привлича силно и как си представяте перфектния дом.

Стилен дом – избор на цветова гама и мебели

Античните и бароковите мебели придават естетично кралско излъчване в нашия дом. Тези мебели са изключително изящни, величествени, стилни, красиви и дават едно отражение за висока класа и вкус.

Мебелите, които имат златни или сребърни елементи, сами по себе си говорят за разкош и лукс. Едно наистина прекрасно съчетание е между масивно дърво и златен орнамент към него, както и кристалните пищни полилеи, които създават една завършеност на цялостния интериор. Малките детайли трябва наистина да бъдат добре подбрани и съчетани, защото говорят много за цялостната визия на дома ни.

Стилен дом – избор на цветова гама и мебели

Цветова гама

Когато започнете да планирате цветовата гама на вашия дом се замислете за тези цветове, които ви карат да се чувствате добре и отключват положителни емоции във вас, защото е важно да се чувствате щастливи в своята обитаема крепост.

Ако в съзнанието ви не успяват да изплуват любими цветове се замислете за местата, които сте посетили – как са изглеждали те, как са били обзаведени и в каква цветова гама са били боядисани стените, така ще можете да си представите какви чувства ще предизвиква във вас този цвят и дали е подходящ за вашият дом.

Едни прекрасни цветове, на които спокойно можете да се спрете и които излъчват чистота, мир и спокойствие са – бялото, бежовото, светло синьото и светло сивото.

Когато избирате цветове, вие трябва първо да се съобразите и как ще се съчетаят с избора ви на мебели. Най-популярните стилове в интериорния дизайн са ретро модернизъм,  провинциален,  минималистичен, модерен стил, еклектичен, средиземноморски, бохемски, традиционен стил и т.н.

Художественото оформление на стаите създава цялостния облик на дома.  Цялостната визия на дома ни зависи от пространството, с което разполагаме, декорацията и правилния подбор на мебели.

Ценителите на лукса със сигурност са наясно с преимуществата и недостатъците на всеки избран стил, както и енергията с която успява да ни изпълни.

Share With:

Ива Делиева - Автор и главен редактор на онлайн изданието Модерен дом. Определя себе си като всестранно развита личност с множество интереси, като едни от най-силно изразените са интериорният дизайн и архитектурата. Обича да пише за различното, за иновациите и се стреми да открива необичайното, дори и в най-обичайните неща.

support@moderendom.net

No Comments

Leave A Comment