НачалоДетска стаяФунцкионален и красив дизайн за детска стая

Фунцкионален и красив дизайн за детска стая

Когато разполагаш с една детска стая и в нея трябва да настаниш три деца и тя да отговаря на нуждите, желанията и интересите и на трите – това се нарича предизвикателство. Такова предизвикателство са приели дизайнерите от студио AMAI Designlab и не само са се справили – според мен те са преизпълнили задачата си. Нека разгледаме в детайли проекта, нуждите на клиента и реакцията на дизайнерите.

funtskionalen-i-krasiv-dizain-za-detska-staq-za-tri-momcheta-1g

Задачата към дизайнерите била да създадат интериор за детска стая, предназначена за три момчета с активен начин на живот и с възможност за гостуване на техни приятели. Всяко едно от момчетата се нуждае от собствено работно бюро, а размера на стаята е 18 м². Една от задачите е да се организира пространството в стаята за игри и „рицарски битки“, така че всички функционални единици и мебели са разположени по протежение на стените, а в средата на помещението е оставено място за въпросните детски игри.

В цветовата схема преобладават светли и свежи цветове, като основният е бял, а акцентите са предимно различни нюанси на зеленото, както и други.  Една от белите стени е покрита с боя, предназначена за писане с маркери, като по този начин на децата стая се отдава огромно поле за творчество, което е лесно за почистване. Една от другите стени пък е изцяло магнитна и на нея могат да бъдат закачени различни букви, цифри и съобщения. Всички мебели са по поръчка и са предназначени за максимално използване и спестяване на пространство. Така например до гардероба откриваме ниша, която може да предложи падащо легло и сгъваща се маса, продължението на голямото бюро от двете страни на леглата играе ролята на нощни шкафчета, а за стълба към третото легло са използвани раздвижените бели шкафове. Хитро нали?

funtskionalen-i-krasiv-dizain-za-detska-staq-za-tri-momcheta-2g funtskionalen-i-krasiv-dizain-za-detska-staq-za-tri-momcheta-3g funtskionalen-i-krasiv-dizain-za-detska-staq-za-tri-momcheta-4g

Сподели

Ива Делиева - Автор и главен редактор на онлайн изданието Модерен дом. Определя себе си като всестранно развита личност с множество интереси, като едни от най-силно изразените са интериорният дизайн и архитектурата. Обича да пише за различното, за иновациите и се стреми да открива необичайното, дори и в най-обичайните неща.

support@moderendom.net

Няма коментари

Sorry, the comment form is closed at this time.