Trending News
HomeВсекидневнаФототапети за обзавеждане на хола – новото модерно или остарял метод за декорация

Фототапети за обзавеждане на хола – новото модерно или остарял метод за декорация

Преди години използването на фототапети за декорация във всекидневната, че дори и в спалнята и кухнята, беше изключително модерно. Хората едва ли не се надпреварваха кой ще има по-добър такъв и ще преобрази хола си по по-добър начин. В днешно време сякаш с леко пренебрежение се гледа на този тип декориране. Трябва обаче да отбележим, че фототапетите от миналото са претърпели огромна трансформация и днес нямат нищо общо с това, което са били някога.

Но остарял метод ли са фототапетите в хола, или пък са новото модерно? На този въпрос ще се опитаме да отговорим в нашата публикация.

Както вече стана ясно, фототапетите преди 20 години бяла изключително модерни и украсяваха доста домове. Качеството на тези декорации преди и сега не може да се сравнява. И докато в миналото не всички фототапети бяха с добро качеството на изображението и отлична разделителна способност, днес нещата са доста по-различни. Преди няколко десетилетия изборът на фототапети беше ограничен. Освен това сме сигурни, че много от вас са виждали ако не в собствените си домове, то в тези на някои своите приятели, фототапети с ниско качество. Днес обаче технологията доста се е развила, а представата на хората когато чуят за фототапети в хола не особено. Те си представят същите онези изображения, като преди няколко години и именно поради тази причина гледам скептично на идеята за подобен тип декорация в хола.

Истината обаче е съвсем друга, днешните фототапети се правят по различна технология, а качеството им определено е по-високо. Има доста голямо изобилие от фототапети с градски или морски пейзажи, такива, които визуално правят помещението да изглежда по-голямо, с геометрични форми и дори триизмерни 3D фототапети. Изображенията са доста по-реалистични, а някои от тези, които може да срещнете на пазара дават по-голяма перспектива за дълбочина.

Фототапетите са идеален вариант ако искате да внесете цвят, разнообразие и настроение във вашия хол и не бихме казали, че са демоде. Особено подходящи са за холове с малки размери, в които не влиза много светлина и трябва да се добави дълбочина. 3D вариантите, фототапетите с градски или морски пейзажи са много подходящи за такъв случай. Специално избора на 3D фототапети е особено голям в днешно време защото те изглеждат много атрактивно.

Ако мечтаете за Южна Франция или Италия, поканете я в дома с красив фототапет в подобен стил. Те ще създадат илюзията, че наистина се намирате някъде другаде, а нали точно това е вашата цел.

Зелените гори и морските пейзажи действат много успокояващо на сетивата и определено са отличен избор за всекидневната, където се прекарва доста голяма част от деня.

Абстрактните фототапети са идеално попълнение към модерния и стил интериор в дома. Съвкупност от различни геометрични фигури или плавно преливащи цветове – всичко това ще развихри въображението ви и ще преобрази хола ви до неузнаваемост.

В заключение, фототапетите не са остарял метод за декориране на стените в хола, или която и да е друга стая в дома. Чудесно биха паснали на голите стени, които няма с какво да запълните. Дали ще изберете такива за вашия дом, зависи от вашия личен вкус и предпочитания, но е важно да се чувствате уютно с избора, който ще направите.

Share With:

Ива Делиева - Автор и главен редактор на онлайн изданието Модерен дом. Определя себе си като всестранно развита личност с множество интереси, като едни от най-силно изразените са интериорният дизайн и архитектурата. Обича да пише за различното, за иновациите и се стреми да открива необичайното, дори и в най-обичайните неща.

support@moderendom.net

No Comments

Leave A Comment