Trending News
HomeАпартаментиЕдностаен апартамент с модерен и уютен интериор [42 м²]

Едностаен апартамент с модерен и уютен интериор [42 м²]

Ще разгледаме един малък апартамент с големина от 42 м², чиито интериор току що е завършен по проект на дизайнерското студио PLANiUM. Жилището показва уютен и функционален интериорен дизайн, получен в следствие на практичното зониране и позициониране на мебелите. 

Оформление


ednostaen-apartament-s-moderen-i-uiuten-interior-42-m-legend
Апартаментът се състои от антре, гардеробна, хол, кухня, баня и балкон. В началото жилището е представлявало студио, но е преградено, за да се получат две отделни зони. Всекидневната ще служи и като спалня през нощта, а също така предлага уютен кът за четене с удобно кресло, който лесно може да се преустрой в малък домашен офис или бебешки кът, ако се наложи. 

Стил и основни цветове

Интериорът е в модерен стил и като цяло отразява основните принципи на минимализма – малко мебели, много удобство. Тъй като къщата, в която се намира апартамента е част от парковата зона и е заобиколен от дървета, в жилището е подкрепена “зелената” тема. Текстилът използван в декора притежава голямо разнообразие от нюанси на зеленото – от дълбоко изумрудено до ярко зелен лайм. В същото време основните тонове в апартамента са неутрални – бежово и светло кафяво, както и естествения цвят на дървото, от което са изработени голяма част от мебелите.

Дневна / 17.8 м²

ednostaen-apartament-s-moderen-i-uiuten-interior-42-m-1g ednostaen-apartament-s-moderen-i-uiuten-interior-42-m-2g
В хола има две отделни зони – мястото около дивана, който се превръща в спалня, както и място за четене с удобно кресло. Жилището не разполага с отделна детска стая, но когато му дойде времето, мястото за четене е предвидено да се превърне в детски кът. 

Модулната секция около телевизора изпълнява няколко роли. В откритите й части могат да се съхранява сувенири, декоративни елементи или семейна колекции, а в закритите – спално бельо и дрехи. Принтът върху завесите, бледо зеления килим, мебелите от естествено дърво, както и снимки с флорални изображения над дивана, създават усещането за интериор с еко-тенденция.

Кухня / 9,6 м²

ednostaen-apartament-s-moderen-i-uiuten-interior-42-m-3g ednostaen-apartament-s-moderen-i-uiuten-interior-42-m-4g
 

Стаята разполага с малко под 10 квадратни метра и е разположена така, че да осигури максимално удобство за готвене и хранене. Разполага с маса, на която спокойно могат да се настанят четирима души. Модулните мебели предлагат достатъчно места за съхранение, така че кухнята да не изглежда претрупана.

Баня / 3.7 м²

Банята е с малки размери, но дизайнерите са успели да поберат вана, мивка с удобен размер и дори пералня.
ednostaen-apartament-s-moderen-i-uiuten-interior-42-m-5g ednostaen-apartament-s-moderen-i-uiuten-interior-42-m-7g

Share With:

Ива Делиева - Автор и главен редактор на онлайн изданието Модерен дом. Определя себе си като всестранно развита личност с множество интереси, като едни от най-силно изразените са интериорният дизайн и архитектурата. Обича да пише за различното, за иновациите и се стреми да открива необичайното, дори и в най-обичайните неща.

support@moderendom.net

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.