Trending News
HomeВсекидневнаЕдин модерен поглед върху класическия дизайн

Един модерен поглед върху класическия дизайн

Интериорите в класически стил са най-често срещани в жилищата на аристократи, хора от хайлайфа, както и в домовете на всеки любител на топлината и уюта, който придават елементите на класическия стил в интериора. Едно от най-подходящите места, където интериора в класически стил би бил най-подходящ и най-добре усетен е всекидневната. Там прекарваме голяма част от времето си вкъщи, наслаждавайки се на моментите споделени със семейство и приятели. Приложен в тази част от жилището, класическият интериор не само би бил максимално удобен, но би могъл да създаде едни неповторими усещания на топлина, комфорт и уют идващи от декоративните елементи, мебелите и огъня в камината.

edin-moderen-pogled-varhu-klasicheskiq-dizain-1g

В тази статия се спряхме на една модерна къща, съчетала в интериора си много класически елементи, че трудно успяваме да определим кое взима превес в интериора – модерното или класическото усещане. Ще разгледаме предимно всекидневната, където модерни елементи като масичката за кафе, дивана и модулната система за съхранения са умело съчетани с класически, като полилейте, част от мебелите, декоративните елементи и други.

Друг аспект от интериора на това жилище е цветовата схема, която може да бъде определена като предимно светла, но вгледаме ли се внимателно, ще открием много елементи от интериора в черни цветове, което засилва усещането за съчетаване на две срещуположности, както цветово, така и стилистично.

Камината е модерна, но пред нея стой лилава кушетка в класически стил, която засилва еклектичното усещане в стаята. В близост до камината е разположена масата за хранене, която заедно със столовете около нея е решена в плътен черен цвят. Изненадващо, срещу нея откриваме сияйно бялата кухня, като контраста между двете зони е интересен и силно въздействащ. Двете противоположности – черното и бялото са интересно съчетани, но може би не биха се харесали на всеки.

В заключение – интериорът не е претоварен с мебели, стаите са изпълнени с “въздух” и светлина, а това много ни харесва. Относно колаборацията между двата стила, можем да кажем, че е абсолютно въпрос на вкус дали ще ви хареса, но определено има стил и усещане в интериора.

edin-moderen-pogled-varhu-klasicheskiq-dizain-2g edin-moderen-pogled-varhu-klasicheskiq-dizain-4g edin-moderen-pogled-varhu-klasicheskiq-dizain-5gedin-moderen-pogled-varhu-klasicheskiq-dizain-6g edin-moderen-pogled-varhu-klasicheskiq-dizain-7g edin-moderen-pogled-varhu-klasicheskiq-dizain-8gedin-moderen-pogled-varhu-klasicheskiq-dizain-9g edin-moderen-pogled-varhu-klasicheskiq-dizain-910g

Share With:

Ива Делиева - Автор и главен редактор на онлайн изданието Модерен дом. Определя себе си като всестранно развита личност с множество интереси, като едни от най-силно изразените са интериорният дизайн и архитектурата. Обича да пише за различното, за иновациите и се стреми да открива необичайното, дори и в най-обичайните неща.

support@moderendom.net

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.