HomeАпартаментиДостатъчни ли са 39 м² за създаването на комфортен дом?

Достатъчни ли са 39 м² за създаването на комфортен дом?

Проблемът с пространството в нашите домове е, че то винаги е някак си … недостатъчно. Въпреки това е трудно да се каже, дали един малък апартамент предлагащ площ от едва 39 м² би бил удобен или не, преди да го видите с очите си. Когато видях за първи път апартамента, който ще разгледаме в тази статия си казах “Браво, един добре направен малък апартамент”. След като разгледах обстойно всички детайли от неговия интериор, си дадох сметка, че този апартамент е много добре балансиран, изглежда просторно, въпреки размерите си, а декорите му силно ми въздействат. Поредното доказателство, че не размера, а интериорът прави едно място удобно и функционално. Нека ви покажа, за какво точно говоря …

dostatachni-li-sa-39-m-za-sazdavaneto-na-komforten-dom-1g

Само погледнете, колко добре е организирано всичко тук. Имаме си страхотен кът за сядане, включващ удобен диван, два фотьойла и не една, а две масички за кафе, както и мултимедийна система с голям телевизор. Зад оранжевите пердета се крие не какво да е, а мястото отредено за спалня, която е достатъчно голяма, за да побере не повече и не по-малко от едно легло и един рафт. И това не е всичко – имаме работен кът с бюро на фона на удивително красива стена, покрита с тъмно дърво. И да, всичко това е част от една и съща стая.

Това, което прави този малък апартамент изключителен е факта, че всяка зона има свой собствен характер, въпреки че всички зони са част от едно общо пространство. Дали спите в “спалнята”, работите върху бюрото или си почивате, поседнали върху удобния диван, вие не се чувствате “на показ” и въпреки, че всичко е на едно място, усещането за неприкосновеност съществува.

Нека разгледаме и останалата част от апартаментът, отвъд “голямата стая”. Това, с което разполагаме е коридор, малка кухня и баня. И в трите изброени помещения дизайнът е семпъл, цветовете са ограничени до два или три сравнително светли нюанса, а това от своя страна прави помещенията светли и просторни. И въпреки, че разнообразието от цветове в апартамента е сведено до минимум, тук-там откриваме различни цветни акценти (предимно оранжеви), които разведряват обстановката и правят интериора по-свеж.

dostatachni-li-sa-39-m-za-sazdavaneto-na-komforten-dom-7g dostatachni-li-sa-39-m-za-sazdavaneto-na-komforten-dom-8g dostatachni-li-sa-39-m-za-sazdavaneto-na-komforten-dom-9g

Share With:

Ива Делиева - Автор и главен редактор на онлайн изданието Модерен дом. Определя себе си като всестранно развита личност с множество интереси, като едни от най-силно изразените са интериорният дизайн и архитектурата. Обича да пише за различното, за иновациите и се стреми да открива необичайното, дори и в най-обичайните неща.

support@moderendom.net

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.