Trending News
HomeОбзавежданеЧетири начина да преобразим дома си без да влагаме много средства

Четири начина да преобразим дома си без да влагаме много средства

С помощта на минимални средства, можем да преобразим изцяло облика на дома си, единственото, което трябва да направим, е да разгърнем своята фантазия и да действаме смело.

Има безброй начини, чрез които можем коренно да променим вида на дома си, без да се налага да купуваме скъпи вещи или пък мебели, просто можем да вдъхнем нов живот на старите и да ги направим стилни, красиви и нови.

Разберете какво ще ви е нужно, за да промените интериора и да преобразите изцяло дома си.

1. Шкафове и столове

За да преобразим старите столове, скринове, секции и шкафове е нужно да си набавим боя за мебели и лак. Съвсем сами и в домашни условия можем да променим старите мебели, единственото, което е нужно е много желание и малко материали. Ако старите дръжки на шкафовете изглеждат вехто или са счупени, можем да ги сменим с напълно нови, след като сме боядисали и лакирали шкафовете. По същия начин можем да процедираме и със столове, единственото на което трябва да обърнем внимание е, те да са здрави и стабилни, след което можем да ги подновим с боя за мебели, после лак и накрая с полираща вакса.

Четири начина да преобразим дома си без да влагаме много средства

Можем да си изработим красиви и стилни възглавнички за столовете, които също биха допринесли за цялостната им визия. За да постигнем съвършен резултат, ще ни е нужен плат по избор, но задължително съобразен с цвета на помещението и стари възглавници за столове, които можем да променим напълно, като ги облечем с новия плат, зашием ги, след което трябва да оставим от едната страна свободен отвор, през който ще можем свободно да изкарваме възглавницата от калъфката, за да я почистваме. От задната част можем да пришием връзки, с които да завържем възглавниците, за столовете за да не се местят.

2. Кухненски плот и шкафове

За да ги променим ще ни е нужно самозалепващо кухненско фолио. С негова помощ можем да променим вида на кухненските шкафове, вратички, плотове и рафтове. Фолиото ще освежи напълно кухненските ни мебели и ще създаде усещането за стил, чистота и напълно нова кухня.

Четири начина да преобразим дома си без да влагаме много средства

3. Мека мебел – дивани, табуретки и кресла

За да променим напълно вида на помещението можем да вдъхнем нов живот и на меката мебел, за да го направим ще са ни нужни подходяща материя платове и желание, разбира се. За целта можем да се спрем на кожа, плюш, велур и всичко онова, което би придало стил и нов облик на нашите мебели. Цветовата гама отново трябва да бъде добре съобразена с останалата част от интериора. За дивана можем да ушием нови декоративни възглавници или просто да си закупим нови калъфки за старите, които вече имаме. Дивана можем го облечем с красиви пухкави и меки одеяла, създаващи повече уют и топлина в дома ни.

4. Завеси и пердета

Ако обичаме да шием, можем лесно да си създадем красиви нови пердета, но ако не ни се отдава особено, е нужно да вземем плат, да премерим точните размери, като в момента на мода са дългите изчистени пердета, без дантели и шарки по тях, също цветово съобразени с общата визия на помещението. След което можем да зашием единствено подгъва – долната част и да си купим специални халки или щипки, с които да го закачим за корниза. Промяната на завесите и пердетата в нашия дом, също вкарва допълнителен щрих в общия интериорен почерк, който искаме да създадем, за да променим дома си и да изглежда наистина красив и стилен.

За още невероятни идеи може да ни последващ в социалните мрежи на ModerenDom 

Share With:

Ива Делиева - Автор и главен редактор на онлайн изданието Модерен дом. Определя себе си като всестранно развита личност с множество интереси, като едни от най-силно изразените са интериорният дизайн и архитектурата. Обича да пише за различното, за иновациите и се стреми да открива необичайното, дори и в най-обичайните неща.

support@moderendom.net

No Comments

Leave A Comment