НачалоАпартаментиМодерен интериорен дизайн на апартамент с минималистични елементи

Модерен интериорен дизайн на апартамент с минималистични елементи

Зеленият и кафявият са два цвята, които изглеждат страхотно, когато се съберат заедно на едно място. Те създават усещане за една комфортна жилищна среда, вероятно поради връзката им с природата и факта, че обикновено точно тази комбинация сме свикнали да виждаме в горите. Това са и двата основни цвята, избрани за стилния апартамент, който ще разгледаме в тази статия.

Жилището се намира в Киев, Украйна и е проектирано от студио Sergey Makhno Architects, чийто дизайнери определено знаят как да създават модерни, дръзки и функционални проекти. Интересното в интериора е как в модерния дизайн на жилището е внесено усещане за простота, благодарение на естествените цветове и специално проектираните декорации и мебели.

moderen-interioren-dizain-na-apartament-s-minimalistichni-elementi-1g

Интериорът е проектиран преди всичко да бъде практичен и функционален. Доказателство за това е и липсата на каквито и да било излишни мебели и елементи, като по този начин жилището остава ефирно и светло, а интериорът може да бъде доста гъвкав.

Най-голямата концентрация на зеления цвят е в хола. Тук откриваме зелен диван, няколко удобни кресла и  малък килим в различен, но също толкова красив нюанс на зеленото. Всичката тази зеленина е балансирана от тъмно кафявите завеси и естествения дървен под. Друг прекрасен детайл от интериора са вратите, чиито цвят съответстват на пода до известна степен, но се откроява по-добре на сивия фон на стените.

moderen-interioren-dizain-na-apartament-s-minimalistichni-elementi-2g moderen-interioren-dizain-na-apartament-s-minimalistichni-elementi-3g

Таванът на жилището придава леко индустриално усещане, балансирайки топлото излъчване на дървото. Интересно е, как чрез формата и цвета на тавана, визуално са разделени дневната и кухнята, като по този начин двете зони се усещат по различен начин, въпреки че са в едно общо помещение.

В задната част на дивана се намира барът, който разделя дневната зоната от кухнята. Кухненският бокс е доста просторен, а до него е разположен и малък кът за хранене. Кухненското обзавеждане е с минималистичен дизайн в класическата комбинация черно и бяло. За баланса се грижат дървеният под и мебелите от дърво – те придават на пространството топло и уютно усещане, въпреки минималистичното присъствие.

moderen-interioren-dizain-na-apartament-s-minimalistichni-elementi-4g moderen-interioren-dizain-na-apartament-s-minimalistichni-elementi-6gmoderen-interioren-dizain-na-apartament-s-minimalistichni-elementi-5g moderen-interioren-dizain-na-apartament-s-minimalistichni-elementi-7g

В спалнята доминират кафявите нюанси. Земната цветова комбинация от зелено и кафяво прави стаята наистина уютна и приветлива. Големите прозорци пропускат много естествена светлина, докато дървения под и акцентиращата стенатата зад леглото добавят топлина към помещението.

moderen-interioren-dizain-na-apartament-s-minimalistichni-elementi-8g moderen-interioren-dizain-na-apartament-s-minimalistichni-elementi-9g

В банята не виждаме нито един от двата акцентиращи цвята. Интериорът й представлява ярко пространство с бели стени и бял таван, ограден от LED осветителни ленти. Стъклената душ зона пази банята отворена и просторна, докато подовите плочки добавят успокояваща текстура към предимн0 бялата визия на помещението.

moderen-interioren-dizain-na-apartament-s-minimalistichni-elementi-910g moderen-interioren-dizain-na-apartament-s-minimalistichni-elementi-911g

Сподели

Ива Делиева - Автор и главен редактор на онлайн изданието Модерен дом. Определя себе си като всестранно развита личност с множество интереси, като едни от най-силно изразените са интериорният дизайн и архитектурата. Обича да пише за различното, за иновациите и се стреми да открива необичайното, дори и в най-обичайните неща.

support@moderendom.net

Няма коментари

Sorry, the comment form is closed at this time.