HomeБасейнБасейн или място за отмора, а защо не и двете

Басейн или място за отмора, а защо не и двете

Цицерон е твърдял, че ако имаш градина и библиотека – имаш всичко от което се нуждаеш. Дори само тези две неща правят живота ти богат. Ако обичаш дома си ще признаеш, че пейзажът в двора е наистина съществен за часовете на отмора, в които се нуждаеш да си навън. Как да композираш своята градина, така че да се получи истински оазис от природни прелести? Първото нещо, което ще искаш да притежаваш в двора си е малко езерце или басейн. Докато дърветата осигуряват сянка, а цветята носят радост – един басейн вдъхновява сетивата ти и създава изтънчено усещане за лукс.

Един от популярните начини да намалиш стреса и да култивираш своята осъзнатост е да се потопиш в басейна в градината си. Топването във воден басейн сякаш отмива стреса и напрежението от тялото и понякога дори прогонва негативните ти мисли. Когато проектираш твоето място за отмора – ще добавиш в градината си сянка на кленово дърво, което става ярко оранжево през есента, цветя, които цъфтят през различни сезони и малка масичка за закуска близо до барбекюто. В градината ти ще бъде още по забавно ако имаш хамак или люлка, къщичка на дърво, хранилка за птици, малък фонтан, а защо не и табелка с надпис „Колко се радваме, че сте тук!“

Но от всички тези неща като че ли, плувния басейн е най-емблематичното притежание, което освежава двора ти, и е прекрасна възможност за отмора. Един скромен водопад в басейна създава неповторимо чувство за разкош и превръща твоята градина в истинска природна забележителност. Да медитираш край басейна под звуците на хубава, класическа музика е да си откраднеш малко парченце от рая.

Един басейн в двора няма за цел просто да накара домът ти да изглежда по-скъп. Той е пространство за партита и приключения и трябва да изглежда така, че всичките ти гости да поспрат край него и да кажат:

„О, Боже вижте какъв басейн! Изглежда като съвършеното място за релаксация!“

Share With:

Ива Делиева - Автор и главен редактор на онлайн изданието Модерен дом. Определя себе си като всестранно развита личност с множество интереси, като едни от най-силно изразените са интериорният дизайн и архитектурата. Обича да пише за различното, за иновациите и се стреми да открива необичайното, дори и в най-обичайните неща.

support@moderendom.net

No Comments

Leave A Comment