НачалоБаня20 идеи за функционален интериор на малка баня

20 идеи за функционален интериор на малка баня

20 идеи за функционален интериор на малка баня

Може би от доста време имате огромното желание да подобрите нещо в малката си баня или ви предстои да проектирате и изградите такава от нулата? И в двата случая, днешната статия ще ви бъде много полезна, тъй като в нея ще ви предложим няколко съвета за това какво да правите с малкото си помещение и в допълнение към тях ще ви покажем множество фотографии на готови бани, които демонстрират завидна функционалност и красота.

Когато се намирате във вашата малка баня, най-вероятно се чудите как да направите това помещение функционално, без да допускате компромиси с естетиката. Изглежда доста трудна мисия, но сме сигурни, че след като разгледате в детайли снимките по-долу, ще се убедите, че комбинирането на практичност и визуална хармония не е непосилна задача и може да постигането му не е толкова трудно.

20-idei-za-funktsionalen-interior-na-malka-banq-1g

Преди да започнете с избора на детайли от обзавеждането, помислете за всеки един елемент по отделно и как той взаимодейства с останалите. Обърнете внимание и на размера на мебелите – не правете компромиси с големи мебели, заради тяхната красота. Търсете компактно обзавеждане с модерни форми, което предлага различни функции и удобства.

За да увеличите обема на свободното пространство в малката баня, изберете мивка тип „пиедестал“, вместо да монтирате голям шкаф, върху които да поставите мивката. Разгледайте какво предлагат магазините за баня и харесайте висока мивка, която да съвпада с цялостната визия на помещението и се насладете на допълнителното пространство.

Закупуването и монтирането на малка вана също ще спести място, а в момента пазара е пълен с най-различни модели, между които да изберете. Ако все пак искате душ кабина, не забравяйте да потърсите най-компактния модел.

Избягвайте тъмните цветове. Големите и светли подови плочки, както и боядисаните в бяло, сиво или други светли цветове стени придават усещане за пространственост.

С тези идеи и снимките в галерията, може спокойно да започвате с ремонта на вашата малка баня. Ако искате да изкажете вашето мнение, съвет или да покажете вашата баня – не се колебайте. Използвайте формата за коментари в края на страницата.

 

Сподели
Оцени статията

Автор и главен редактор на онлайн изданието Модерен дом. Определя себе си като всестранно развита личност с множество интереси, като едни от най-силно изразените са iНтериорния дизайн и архитектурата. Обича да пише за различното, за иновациите и се стреми да открива необичайното, дори и в най-обичайните неща.

tdeliev@moderendom.net

Няма коментари

Sorry, the comment form is closed at this time.