HomeБаняВидове мивки за банята – методи на монтаж, материали, форми

Видове мивки за банята – методи на монтаж, материали, форми

В тази статия ще се опитаме да ви запознаем с всичко, което касае избора на мивка за вашата баня. Това ще стане най-лесно, като разделим мивките в няколко категории според техните класификации, а именно – начин на монтаж, тяхната форма, материала, от който са изработени.

За бърз достъп до отделните категории, може да използвате бутоните по-долу или да се запознаете с всичко написано и да обогатите знанията си, що се отнася до видовете мивки за баня.

Класификацията според типа на инсталация

 

Монтаж на стената

Това е може би най-често срещания вариант за монтаж на мивка в банята. Мивката се захваща директно за стената, като към нея може да бъде добавен шкафове и чекмеджета, стига това да не пречи на инсталацията й.
vidove-mivki-za-banqta-metodi-na-montaj-materiali-formi-1
vidove-mivki-za-banqta-metodi-na-montaj-materiali-formi-2

Вградена

Мивките за вграждане се нуждаят от предварително поставен плот, шкаф или друг мебел, в който да бъдат поставени. Срещат се мивки, поставени в центъра на плота или леко изпъкнали, според желанието на клиента или възможностите, които предлага банята.

Предимствата, които предлага този тип са :

възможност за различни интериорни решения по дизайн на поръчителя
допълнителен капацитет за съхранение, по-рационално използване на пространството
vidove-mivki-za-banqta-metodi-na-montaj-materiali-formi-3

Пиедестал ( “Лале”)

 

Също често срещан вариант. Монтажът на мивката се извършва върху конзола, която крие тръбите. Конзолата може да бъде наполовина отворена – от страната с лице към стената.
vidove-mivki-za-banqta-metodi-na-montaj-materiali-formi-4
vidove-mivki-za-banqta-metodi-na-montaj-materiali-formi-5

Купи

Това е един от скоро популярен модел. Мивката под формата на купа, която се монтира директно върху плот или шкаф всъщност е неизменна част от една модерна баня. Предлагат се в голямо разнообразие от форми, цветове и размери.

vidove-mivki-za-banqta-metodi-na-montaj-materiali-formi-6

Това бяха основните видове мивки за баня, според монтажа. За да разгледате следващата категория, моля продължете на следващата страница.

Share With:

Ива Делиева - Автор и главен редактор на онлайн изданието Модерен дом. Определя себе си като всестранно развита личност с множество интереси, като едни от най-силно изразените са интериорният дизайн и архитектурата. Обича да пише за различното, за иновациите и се стреми да открива необичайното, дори и в най-обичайните неща.

support@moderendom.net

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.