HomeНовиниТапицираните спални – пълноценна почивка, лукс и комфорт

Тапицираните спални – пълноценна почивка, лукс и комфорт

Няма много места в дома толкова универсални, колкото нашите спални. Това е мястото, където прекарваме най-интимните, тихи моменти и релаксираме далеч от света. Затова в тази статия ще стане дума за един набиращ популярност напоследък тренд в интериорния дизайн – тапицираните спални.

 

В ерата на технологиите хората се стремят да направят спалнята си по-спокойно място, оазис за почивка и уют.

Виждаме все повече хора да премахват телевизорите от спалните, да инвестират във висококачествени спално бельо и легла, както и да избират приглушено меко осветление. Дизайнът на мебелите за спалня е мек и спокоен, като фокусът се измества все повече върху текстури и естествени материали, отколкото върху конкретните модели или цветове. Все повече хора искат основната им спалня да носи усещане за луксозен хотел. Място, където да избягат от светската суматоха и шум, да отпочинат пълноценно.

През 2021 година модните и интериорните дизайнери очакват като тенденция, в спалните да присъстват тапицирани стени и меки мебели.  Леглата са с напълно тапицирани големи табли и създават усещането за лукс и комфорт. Често те са важен акцент в стаята, затова някои модели се произвеждат с ефектно LED осветление.

Дамаските на тапицираните спални

Сами разбирате, че когато решите да се спрете на такъв тип легло освен модела, който харесвате и доколко той пасва на дизайна и концепцията на Вашето жилище, трябва да обърнете голямо внимание и на дамаската. Преди покупка поискайте консултация от специалист, като предварително знаете дали леглото ще се използва ежедневно, или е, да речем за Вашата вила, стая за гости и ще се използва по-рядко. Каталог с различни модели на тапицирани спални може да видите на сайта на Мебели Виденов. Ще откриете предложения с текстилни дамаски, кадифе, еко кожа и още интересни неща – как да поддържате леглата и конкретни размери. Препоръчваме Ви да обърнете специално внимание на тапицираната спалня модел „Кармела“.

Цветовете

В последните години цветовете на спалните стават все по-смели – зелено, турско синьо, лилаво, златно. Разбира се, има и по-меки и пастелни цветове, нюанси на сивото, капучино, шампанско, тюркоаз.
Модерните спални се превръщат в луксозни убежища, за да придадат персонализирана атмосфера на жилището. Виждаме все повече нюанси и десени, легла с приглушено сензорно осветление, фино бельо с много смесени текстури. За повече информация, разгледайте сайта на Мебели Виденов

Share With:

Ива Делиева - Автор и главен редактор на онлайн изданието Модерен дом. Определя себе си като всестранно развита личност с множество интереси, като едни от най-силно изразените са интериорният дизайн и архитектурата. Обича да пише за различното, за иновациите и се стреми да открива необичайното, дори и в най-обичайните неща.

support@moderendom.net

No Comments

Leave A Comment