Trending News
HomeДетска стаяСветъл и забавен интериорен проект за детска стая

Светъл и забавен интериорен проект за детска стая

В днешната статия ще разгледаме един слънчев и приветлив проект за детска стая за малко момченце. Светлата и ведра атмосфера в стаята създава настроение за целия ден. Дизайнерите са се постарали да използват всяко предимство на стаята, възползвайки се, както от високите тавани, така и от големия прозорец.
В нишата предвидена за гардероб е вграден многофункционален модул, предлагащ много място за съхраняване на предмети, достъп до които имат само родителите, а за детето са осигурени разноцветни шкафчета в долната част на модула.

Несъмнено най-атрактивния аспект от тази стая е възможността, която се дава на детето да рисува и пише върху стените, без да рискува да получи караница от своите родители. Това е възможно благодарение на специалната боя, с която са боядисани част от стените и фасадата на гардероба. Получената повърхност осигурява възможност на детето да драска, пише, рисува и твори на воля, а след това лесно да изтрива своите творби, осигурявайки място за нови изяви.

Ако идеята ви допада, може би ще ви е интересно да разгледате боята, която ви позволява да рисувате и пишете върху стени на българската фирма Ескеро

Едно от добрите решения, които са взели дизайнерите е да заложат на прозорци от пода до тавана. По този начин се осигуряват възможност на детето да наблюдава и опознава външния свят, а също така и да превъзмогне страха от високо още от ранна детска възраст. Помислено е и за дневния сън на малкия разбойник, като към големия прозорец е добавено плътно перде, което при нужда ограничива пропусканата в стаята естествена светлина.
Детското легло е с интересна “мека” табла, заобикаляща го от двете страни, а стената над него изобразява абстрактен горски пейзаж. Спалнята е отделена от зоната за игра с функционална мебел, която освен, че играе ролята на разделител, предлага и много място за поставяне на предмети, а чрез “дупките”, допуска слънчева светлина до леглото е в големи дози.
И за финал ще обърнем внимание на един друг забележителен елемент в интериора на детската стая и това е окачената за тавана “торба”, която предлага удобно място за почивка, а начинът на закрепване чрез специална скоба и релса позволяват лесното и преместване.

Share With:

Ива Делиева - Автор и главен редактор на онлайн изданието Модерен дом. Определя себе си като всестранно развита личност с множество интереси, като едни от най-силно изразените са интериорният дизайн и архитектурата. Обича да пише за различното, за иновациите и се стреми да открива необичайното, дори и в най-обичайните неща.

support@moderendom.net

No Comments

Leave A Comment