Trending News
HomeАпартаментиСветъл и просторен дизайн на малък етаж от къща

Светъл и просторен дизайн на малък етаж от къща

Къщата, част от която е проекта, който ще разгледаме днес, е малка градска постройка на три етажа. Превърнатият в тристаен апартамент втори етаж разполага с нестандартен етажен план, който дизайнерите са доработили така, че да превърнат малкото жилище в удобен и пълноценен семеен дом.
Ъгловото разположение апартамента и наличието на четири големи прозореца позволили да се оборудват две отделни спални и малко, но функционално пространство, в което са позиционирани кухнята и дневната зона. Благодарение на сливането на двете зони, от към коридора е създадено малко перално помещение.


Нека първо погледнем малката дневна част, в която на гъсто са разположени няколко зони – зона за отдих с диван, ниска масичка и ТВ кът, работно бюро, трапезария и кухненски бокс. Светлите, весели цветове в дневната отклоняват вниманието от скромните размери на помещението и тесните пространства. Различните нюанси на жълто и зелено с разпръснати тюркоазени акценти създават слънчево, пролетно настроение. На прозорците откриваме римски щори и завеси в свеж зелен-жълт нюанс, а липсата на тюл визуално разширява помещението.

Спалнята е проектирана в по-спокойни нюанси на бежово. Поради липсата на достатъчно пространство, стаята е лишена от нощни шкафчета, като тяхната функция е поета от един семпъл и стилен рафт над леглото. От двете страни на леглото откриваме малки вградени гардероби с огледални врати – удобно и функционално решение, което същевременно подпомага визуалното разширяване на пространството.

Детската стая е боядисана в хоризонтално подредени ленти с различни нюанси на жълтото – техника, която също се грижи за визуалното разширяване на пространството. Светлите завеси с цветни и закачливи мотиви и столовете в различни цветове създават нужната динамика в детската стая.

Share With:

Ива Делиева - Автор и главен редактор на онлайн изданието Модерен дом. Определя себе си като всестранно развита личност с множество интереси, като едни от най-силно изразените са интериорният дизайн и архитектурата. Обича да пише за различното, за иновациите и се стреми да открива необичайното, дори и в най-обичайните неща.

support@moderendom.net

No Comments

Leave A Comment