HomeАпартаментиСъвременен малък апартамент за младо семейство с бебе [40 м²]

Съвременен малък апартамент за младо семейство с бебе [40 м²]

В този материал ще разгледаме един съвременен едностаен апартамент, който въпреки малките си размери, предполага пълен комфорт за своите собственици – младо семейство с бебе на няколко месеца. Проектът на жилището е дело на дизайнерите от базираното в Русия студио Design Studio Neapol, които са се постарали да дефинират отделни зони, така че те да покрият нуждите на цялото семейство, включително и на работещия от вкъщи татко.
Може да се каже, че интериорният дизайн попада в графата на минималистичния модерен стил. Типичната за този стил светла цветова схема, включва бели, сиви и черни детайли. Естествените дървени текстури, идващи от използваното в изобилие дърво са перфектния балансьор, спомагащ за създаването на уютна обстановка, въпреки минималистичното усещане, което предлага интериора на малкото жилище.

Най-голямо внимание е обърнато на местата за съхранение и на зонирането на апартамента, така че новия интериор да предложи комфортен живот на семейството. Кухнята и всекидневната са позиционирани в общо помещение и са разделени чрез висок бар с минималистичен дизайн, който играе роля и на маса за двамата възрастни.
В спалнята нещата са малко по-сложни, тъй като в нея освен основното легло е предвиден детски кът и работно място. Пространството е разделено в 3 зони – зоната за сън на родителите, детска зона, включваща бебешко креватче и гардероб за детски дрехи, както и работна зона с просторно бюро.
Високите врати, белите стени, огледалните врати на гардероба в коридора, светлите мебели и пода визуално разширяват пространството и то определено се усеща по-голямо, отколкото е всъщност.

Share With:

Ива Делиева - Автор и главен редактор на онлайн изданието Модерен дом. Определя себе си като всестранно развита личност с множество интереси, като едни от най-силно изразените са интериорният дизайн и архитектурата. Обича да пише за различното, за иновациите и се стреми да открива необичайното, дори и в най-обичайните неща.

support@moderendom.net

No Comments

Leave A Comment