HomeГрадинаПростички удоволствия във вашия двор – насладете се на една звездна вечер

Простички удоволствия във вашия двор – насладете се на една звездна вечер

Вижте колко магическа може да бъде лунната светлина, като се отпуснете във вашия двор на открито, след залез слънце.

Когато сте на почивка, изглежда естествено да се окажете на открито вечер и дори през нощта, просто да се наслаждавате на гледката. На къмпинг пътуванията всичко е свързано с гледане към звездите; в къща на плажа може да видите вълните, разбиващи се в лунно осветен бряг. Защо не си позволите малко от този дух и в задния си двор? Независимо дали живеете в града или на село, дали вашият двор е малък или голям, намирането на начин да се насладите на външното ви пространство след залез слънце си струва усилието.

Вечер за среща в задния двор
Нека приглушените светлини и музиката от безжичен високоговорител настройват настроението за спокойна вечеря на открито за двама. Задайте началния час малко по-късно, отколкото обикновено вечеряте, за да се възползвате от залезите в края на лятото.

Простички удоволствия във вашия двор, насладете се на една звездна вечер

Съберете се около огъня

Топлината и димът на огъня са първични удоволствия. Съберете няколко приятели, за да споделяте истории, а защо не и да си приготвите барбекю.

Простички удоволствия във вашия двор, насладете се на една звездна вечер

Гледайте залеза

Сипете си чаша вино или чаша билков чай ​​и се отпуснете. Не се разсейвайте с музика или устройства, просто оставете звуците, ароматите и цветовете на вечерта да ви обгърнат.
Извадете проста диаграма за намиране на съзвездия, фенерче, с което да я четете, и одеяла, с които да се увиете, ако стане хладно. Носете със себе си термос с нещо топло.

Ако имате външна камина, не забравяйте да оставите огъня да утихне, преди да стане наистина тъмно. В противен случай светлината от пламъците ще затрудни ясното виждане на нощното небе. По същия начин не забравяйте да изключите всички външни светлини (дори някои вътрешни светлини могат да пречат).

Намерете ландшафтен дизайнер близо до вас

Лагерувайте
Жадувате ли за горско изживяване? Направете си го, като опънете палатка точно в задния си двор. За да се възползвате максимално от изживяването, опитайте се да планирате предварително и да извадите всичко необходимо в началото на вечерта, за да избегнете много влизания в и извън къщата. Пригответе вечеря на скара и се взирайте в звездите. Ако времето е хубаво, пропуснете палатката и разгънете спалния си чувал под звездите.

Организирайте вечеря на открито

Топлият блясък от старомодни маслени лампи, свещи или огнище добавя към атмосферата вечеря на открито. За приятно темпо започнете с коктейли и хапки в градината, докато слънцето залязва, последвано от вечеря и десерт до огъня.

Потопете се под звездите

Независимо дали имате гореща вана или малък басейн в градината, плуването на лунна светлина е изживяване, което не бива да пропускате

Кой е любимият ви начин да се насладите на открито след свечеряване?

Споделете ни в коментарите!

Снимки: unsplsash.com 

Share With:

Ива Делиева - Автор и главен редактор на онлайн изданието Модерен дом. Определя себе си като всестранно развита личност с множество интереси, като едни от най-силно изразените са интериорният дизайн и архитектурата. Обича да пише за различното, за иновациите и се стреми да открива необичайното, дори и в най-обичайните неща.

support@moderendom.net

No Comments

Leave A Comment