Trending News
HomeКухняОстровът в кухнята

Островът в кухнята

Американският архитект Франк Лойд Райт е новаторът открил кухненските острови през 30-те години на миналия век. По-късно телевизионната готвачка Джулия Чайлд ги популяризирала в своето готварско шоу и през 80-те, кухненските острови станали абсолютно универсални за изискания, съвременен и модерен дом.

Чудесно е да имаш остров в кухнята си – много домакини си мечтаят за това. От гледна точка на функционалността – това означава повече възможности за съхранение в добавка към шкафовете и понякога – дори  допълнително пространство за готвене. За децата е отлично място да прекарват време с мама докато тя готви или да си пишат домашната.

Когато обзавеждаш своята кухня, преди да се хвърлиш към първия ефектен вариант, трябва да помислиш за твоите собствени нужди. Дали имаш нужда от повече място за продуктите? Дали се нуждаеш да скъташ вътре удобства като хладилен шкаф или микровълнова фурна? Или просто искаш акцент, който да направи кухнята ти по-привлекателна? Разгледай снимки на кухненски острови за да откриеш идеи за декорация, дизайн, цветови схеми и осветление.

Кухненските острови имат много вариации и има подходящи за всякакъв тип кухня – от рустик до съвременна.  Малките острови са, разбира се, за кухните, които се помещават в малко пространство. В една голяма стая можеш да си позволиш дори места за сядане край острова – така той става универсално пространство и поема функцията и на масата за вечеря. Където кухнята се свързва с трапезария и всекидневна – един остров може да показва къде свършва едната стая и започва другата.

Кухнята е сърцето на дома, а островът е сърцето на много кухни. Край него можеш да посръбваш кафето си сутрин, да обядваш на крак или вечер да се събереш със семейството си. Освен всичко това, той дава възможност да демонстрираш стила си, да изразиш себе си. Разнообразието от острови е огромно – безброй уникални и красиви възможности. Може да е драматичен  – в крещящо оранжево, топъл и успокояващ в разнообразие от дървесни тонове, или боядисан в страхотен нюанс на изумрудено. Развихри въображението си с твоя остров!

Share With:

Ива Делиева - Автор и главен редактор на онлайн изданието Модерен дом. Определя себе си като всестранно развита личност с множество интереси, като едни от най-силно изразените са интериорният дизайн и архитектурата. Обича да пише за различното, за иновациите и се стреми да открива необичайното, дори и в най-обичайните неща.

support@moderendom.net

No Comments

Leave A Comment