Trending News
HomeБаняОбзавеждане в банята – композицията като арт-форма

Обзавеждане в банята – композицията като арт-форма

Ключова дума в обзавеждането на банята днес е композиция. На пръв поглед звучи и изглежда лесно, особено когато разглеждате фотографии на модерни бани, в които се виждат страхотно съчетание на линии, форми, материи и детайли.

Композицията обаче е поредица от решения, които започват първо във въображението на човека, после в схематичното представяне на идеите и мислите и накрая в реализацията на практика – в пространството на помещението, което е отредено за банята.

obzavejdane-v-banqta-kompozitsiqta-kato-art-forma-3

Самата дума “композиция” означава съставяне, подреждане, а в дизайнерски аспект означава естетическо и хармонично съчетание на различни елементи, които да определят цялостната картина в интериора или екстериора на дадено пространство.

В случая говорейки за обзавеждане в банята всичко започва от отделеното помещение, което следва да се превърне в баня. Разполагате с пространство, отделили сте определен бюджет – всичко, което ви остава е само да се вгледате задълбочено в помещението и да развихрите въображението си.

В банята първо идва практичността. Всичко свързано с поддържането на хигиената и необходимо за здравето и самочувствието на човека трябва да присъства. Следва икономичността и финансовата страна на въпроса. Естетиката остава на трето място. Тези три елемента оформят първия етап при изграждането на нова баня, съобразена с личните изисквания на собственика.

Разбира се, всеки може да избере готов проект, който да е направен по всички правила на дизайнерското изкуство, но може да се довери на собствените си усещания за красота, комфорт и стил, особено ако е имал време и възможности да помисли над проекта или сам е изучавал тайните на композицията като изкуство.

Съчетанието на уредите и мебелите в банята, цветове, материалите и формите – всичко това реално е композицията, която цели да въздейства благоприятно върху сетивата на човека. Независимо дали ще изберете готова или ще се доверите на вашето въображение и усет, композицията в банята е това, което различава традиционното отношение към интериора от това, което е дело на модерността – собствен почерк и естетическа наслада от композицията на всички елементи.

Статията достига до вас със съдействието на Онлайн магазин за баня – Keramo


keramo_logo

КЕРАМО предлага на своите клиенти всичко за банята на едно място и при изключително изгодни цени.

Фирмата е директен вносител и представител на големите заводи производители на плочки, санитарен фаянс и обзавеждане за баня от Италия, Испания, България и много други световни производители.

Share With:

Ива Делиева - Автор и главен редактор на онлайн изданието Модерен дом. Определя себе си като всестранно развита личност с множество интереси, като едни от най-силно изразените са интериорният дизайн и архитектурата. Обича да пише за различното, за иновациите и се стреми да открива необичайното, дори и в най-обичайните неща.

support@moderendom.net

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.