Trending News
HomeАпартаментиМодерен и практичен интериорен дизайн за двустаен апартамент [68 м²]

Модерен и практичен интериорен дизайн за двустаен апартамент [68 м²]

Днес ще насочим вниманието си към проект за апартамент със съвременен и практичен интериор, предназначено за млада дама. Жилището, чийто интериор попада във фокуса на тази статия се намира в един от централните квартали на Москва, а зад неговия модерен и изчистен дизайн стоят професионалистите от Geometrium, чиито интериорни подвизи сме ви показвали многократно до сега.

След обстойно проучване на желанията на клиента, дизайнерите решили да създадат максимално практичен интериор в модерен стил, който да превърне жилището в място, в което собственичката може да се отпусне и да кани своите приятелите и семейството.

Общата площ на апартамента е 68 м² – пространство, в което, за да се постигнат всички намерения на дизайнерите, трябва да се използва максимално всеки квадратен метър.

Антрето е малко, компактно и предлага най-необходимото – няколко закачалки в стената, удобен стол, който предлага комфортно място за обуване и събуване на обувки и практичен шкаф за прибирането им. В коридора няма гардероб, тъй като жилището разполага с отделно помещение, което е превърнато в гардеробна.

Коридорът ни води до основното помещение, което представлява комбинирана кухня с хол. Холът от своя страна е разделена на три зони – зона за работа с работно бюро и шкаф за документи, зона за релакс с телевизор и диван и кът за хранене с маса и няколко стола.

moderen-i-praktichen-interioren-dizain-za-dvustaen-apartament-68-m-1g moderen-i-praktichen-interioren-dizain-za-dvustaen-apartament-68-m-2g

Всички мебели и декорации са съобразени с бюджета на собственичката, който не е от най-високите. Селектирани са мебели от няколко серии на ИКЕА, които пасват отлично на дизайна и размерите на жилището. Забелязваме и присъствието на био-камина, която е един не много скъп, но брилянтен начин да се създаде уют в дневната зона.

horse-artПропуснахме да споменем нещо, което е ключово за този проект – собственичката много обича конна езда и конете като цяло, така че както сами ще забележите, във всяка една от стаите присъства снимка или картина изобразяваща кон.

 

moderen-i-praktichen-interioren-dizain-za-dvustaen-apartament-68-m-3g moderen-i-praktichen-interioren-dizain-za-dvustaen-apartament-68-m-4g

В кухненската зона дизайнерите са направили едно великолепно съчетание. Те са комбинирали кухненския остров, който е така желан от всяка модерна домакиня с висок бар, който служи като място за хранене. Кухненското обзавеждане е функционално и със семпъл дизайн – фурната и микровълновата печка са поставени на нивото на гърдите, което ги прави максимално удобни за използване.
moderen-i-praktichen-interioren-dizain-za-dvustaen-apartament-68-m-5g

moderen-i-praktichen-interioren-dizain-za-dvustaen-apartament-68-m-6g
moderen-i-praktichen-interioren-dizain-za-dvustaen-apartament-68-m-7g

Дизайнът на спалнята е лаконичен и без излишни подробности. Основният цветови акцент е цвят люляк, както може би вече сте забелязали това е и акцента в целия апартамент. Цветовата схема също не се различава от първичната. И тук, както и в коридора, няма наличен гардероб. Стаята притежава правоъгълна форма, която е разделена на две, а полученото допълнително пространство е превърнато в зона за преобличане.

moderen-i-praktichen-interioren-dizain-za-dvustaen-apartament-68-m-8g moderen-i-praktichen-interioren-dizain-za-dvustaen-apartament-68-m-9g

Най-интересното от интериора на малката баня и тоалетната е интеграцията на мебелите. Може би ще се учудите, когато разберете, че шкафовете използвани в двете помещения са от кухненска серия на мебелите от ИКЕА. По този начин дизайнерите се вложили в бюджета и успели да създадат една съвсем семпла визия.

В банята всичко е семпло, сбито и ефективно. Визуално помещението е разделено на две – душ зона и “сухо помещение” с мивка. Като довършителен материал е използван предимно гранит, който е един от най-практичните и издръжливи материали за баня.

Апартаментът разполага с две тераси, като едната от тях е превърната в зона за почивка и релаксация. На балкона предвиден за релаксация е поставен диван и малка масичка. Едно от най-важните желанията на клиента е било създаването на уютна атмосфера чрез динамично осветление. За да се постигне това, дизайнерите използвали многоцветна LED лента, която създава желания светлинен ефект.
moderen-i-praktichen-interioren-dizain-za-dvustaen-apartament-68-m-910
moderen-i-praktichen-interioren-dizain-za-dvustaen-apartament-68-m-911

moderen-i-praktichen-interioren-dizain-za-dvustaen-apartament-68-m-912g
moderen-i-praktichen-interioren-dizain-za-dvustaen-apartament-68-m-914g
moderen-i-praktichen-interioren-dizain-za-dvustaen-apartament-68-m-915g

moderen-i-praktichen-interioren-dizain-za-dvustaen-apartament-68-m-913g moderen-i-praktichen-interioren-dizain-za-dvustaen-apartament-68-m-plan

Share With:

Ива Делиева - Автор и главен редактор на онлайн изданието Модерен дом. Определя себе си като всестранно развита личност с множество интереси, като едни от най-силно изразените са интериорният дизайн и архитектурата. Обича да пише за различното, за иновациите и се стреми да открива необичайното, дори и в най-обичайните неща.

support@moderendom.net

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.