HomeКъщиМясто, което се слива със света, заобиколено от природата.

Място, което се слива със света, заобиколено от природата.

В днешната статия на Модерен дом ви представяме един проект от Studio Perspektiv, локализиран в Герлитцен, Австрия.
Всички мечтаят за място, което е скрито в гората. Място, което се слива със света, заобиколено от природата.
“След закупуване на вила, построена през 70-те в подножието на Алпите, собственикът и се обърна за помощ към нас.

Концепция.
Архитектурата на сградата отразява детайлите и дизайнерските решения за периода, през който е построена, но това не е достатъчно за съвременния комфорт. Поради това беше неизбежно вилата да бъде обновена с оглед на местната архитектура и пейзаж. Погрижихме се да запазим планинската природа, но в същото време не се страхувахме да експериментираме.

Дизайн.
За някои хора е важно да имат вила, в която могат да релаксират. За други обаче, които пътуват често, е важно да бъде създаден уюта и удобствата на тихата градска среда. Изградихме частица от  градската джунгла върху концепцията за умишленото контрастиране на фина палитра от цветове и отличителни естествени камъни от Бразилия. За интериора използвахме материали с богати структура, текстура и профилиране. Тази основа създава усещането за природа, дизайнерски аксесоари и пасианси.”

Разгледайте подобен проект – Реконструкция на къща, строена през 1911 година

За още интересни статии, последвайте ни и във Facebook

Може да ни намерите и в Tik Tok

Share With:

Ива Делиева - Автор и главен редактор на онлайн изданието Модерен дом. Определя себе си като всестранно развита личност с множество интереси, като едни от най-силно изразените са интериорният дизайн и архитектурата. Обича да пише за различното, за иновациите и се стреми да открива необичайното, дори и в най-обичайните неща.

support@moderendom.net

No Comments

Leave A Comment