HomeИнтервютаХотел „Дафовска“ в Пампорово – стил на олимпийско ниво

Хотел „Дафовска“ в Пампорово – стил на олимпийско ниво

Не е трудно човек да се досети защо хотел „Дафовска“ носи името на първата ни олимпийска шампионка в зимните спортове Екатерина Дафовска. Естествено, защото е нейн и защото Катя и съпругът й Ники се грижат гостите им да се чувстват комфортно по време на престоя си.


Хотелът е с просторни помещения, изключително приятен и чист, а от стаите се открива впечатляваща гледка към планината. Домакините и персоналът са безкрайно любезни и отзивчиви, усмихнати, приветливи, гостоприемни. Храната в ресторанта е невероятно вкусна и разнообразна. Изобщо – хотел на олимпийско ниво. И не на последно място, гостите си тръгват с автограф от Олимпийски шампион – нещо, което не се случва всеки ден.
Това са малка част от отзивите на гости, почивали в хотел „Дафовска“. Едно такова съвършенство не се случва нито с магическа пръчка, нито пък идва наготово. Трябва труд и постоянство, а и партньорите трябва да разчитат във всякакви ситуации един на друг, казват Катя и Ники.


След олимпийския медал на Катя, община Чепеларе й подарява терен от 1 декар в Пампорово. По това време тя все още се състезава, Ники работи в сферата на туризма. Именно на него му хрумва идеята за хотел. Строителството започва през май 2006 година. Катя получава контузия на рамото, заминава за операция и лечение в Германия. Ники остава да се занимава с хотела. Докато Катя е на рехабилитация, той непрекъснато се консултира с нея, защото тя е по идеите.
Ники също не остава назад. Като бивш състезател по биатлон, е натрупал опит от пътуванията в чужбина. Може би от значение е и това, че още като малък, във вестник „Старт“ /единствен тогава с цветни снимки, излиза само в сряда/, вижда легендата в алпийските спортове Густаво Тьони, който притежава 3 хотела. Силно впечатление му прави и първото му посещение в Австрия – през социализма, 1983-а година. Настаняват националния отбор по ски бягане в един хотел, където ги обслужват майка и дъщеря. Всичко е перфектно – закуска, вечеря, навсякъде супер чисто. Мъжът в семейството се грижи за кравите, които отглеждат до хотела. Всички крави са със собствени имена. Ники се изумява, когато стопанинът точно в 17.00 часа казва на кравата Гуси: Gänse, komm nach Hause! /Гуси, хайде вкъщи!/ И Гуси послушно се прибира. Та, това също е една от причините Ники да мечтае да има хотел, признава самият той. След като приключва със ските, започва работа в хотелиерството, стига до управител. Твърди, че 5-6-годишният опит в Боровец му е като школа.
Строителството на хотел „Дафовска“ върви в нормални темпове и на 11 февруари 2007 г. е откриването.
И Ники, и Катя твърдят, че предпочитат всичко сами да си свършат. Средства за интериорен дизайн нямат. Затова двамата се справят сами с обзавеждането. Избират цвета на мебелите, след това мокета, пердета, цвят на стаите. Огледалата имат чупки. Избират мебелите, сами подреждат лобито, рецепцията, аранжировката с купите и медалите, снимките.
Катя и Ники посрещат и изпращат гостите си. Стараят се те да се чувстват уютно и комфортно и престоят им в хотел „Дафовска“ да е незабравим. И не само това, казват техните гости. Самият хотел излъчва някаква позитивна енергия, още щом прекрачиш входната врата. Дали е от медалите и постиженията на Катя, или от факта, че се докосваш по някакъв начин до личността на една българка, заради която някъде и някога се е развявал националният трибагреник и е звучала „Мила Родино“?
От олимпийския хъс, от постиженията й, от това, че Катя Дафовска не е случайна и това дава стимул да защитиш името, отговаря Ники.


Двамата не се спират и непрекъснато кроят планове за хотела си. Имат идея за реновиране, като този път ще потърсят услугите на интериорен дизайнер. Ще заложат на алпийски стил и се надяват следващата година гостите им да посещават реновирания хотел „Дафовска“.
В заключение ще разкрием още една тайна. Ники колекционира водки, уискита, различни други питиета. След ремонта ще има специална витрина с колекция на напитките.

Share With:

Ива Делиева - Автор и главен редактор на онлайн изданието Модерен дом. Определя себе си като всестранно развита личност с множество интереси, като едни от най-силно изразените са интериорният дизайн и архитектурата. Обича да пише за различното, за иновациите и се стреми да открива необичайното, дори и в най-обичайните неща.

support@moderendom.net

Comments
  • Поздравления и целувки! Искрено ти желая успех!!!

    June 15, 2021

Leave A Comment