НачалоКухняМодерен интериорен проект за малка кухня с трапезария [9 м²]

Модерен интериорен проект за малка кухня с трапезария [9 м²]

В тази статия ще разгледаме интериорен  проект, предназначен за малка кухня с големина от 9 м². Въпреки, че пространството не е от най-големите и не позволява да се направи нещо различно, дизайнерите са съумели да предложат на своите клиенти един удобен и практичен дизайн за кухня с малка трапезария. Проектът се характеризира с простота и елегантност и въпреки предимно тъмната цветова палитра в кухнята не се усеща мрачно влияние, благодарение на контраста, създаден от присъствието на светли акценти.

В този проект е заложено на естествените материали и по-точно на дървото, оцветено в напълно противоположни цветове, които приятно си взаимодействат. В кухненската зона забелязваме светли работни повърхности, заедно с долната част на обзавеждането и горни шкафове, решени в черен мат. По подобен начин и стените контрастират по между си, като една част от тях са в бяло, а останалите следват естествения цвят на тъмно дърво – материал, който може да срещнем и в модулното кухненско обзавеждане.

moderen-interioren-proekt-za-malka-kuhnq-s-trapezariq-9-m-1g

Дървените повърхности са покрити със специален лак, който цели да предпази дървото от прах и пръски от мазнина. Над работната зона е изградена интересна модулна стена, която предлага отворени етажерки, върху които да се позиционират подправки, бутилки и други предмети изискващи лесен достъп.

Зоната за хранене е малка, но удобна! Осигурява място за четирима, а атмосферата е спокойна и изискана. Големият полилей, който е заел ниска позиция над масата, осигурява достатъчно осветление и изглежда точно на място, благодарение на кафявия му цвят, който го свързва с останалата част от интериора.

Всичко в стаята е изпипано до последния детайл и всеки елемент от интериора притежава нужния цвят и форма. Дори входната врата на помещението е маскирана и изглежда като част от стената, а това от своя страна създава един завършен и семпъл вид на цялата кухня.

moderen-interioren-proekt-za-malka-kuhnq-s-trapezariq-9-m-2g moderen-interioren-proekt-za-malka-kuhnq-s-trapezariq-9-m-3g moderen-interioren-proekt-za-malka-kuhnq-s-trapezariq-9-m-4g

Сподели

Ива Делиева - Автор и главен редактор на онлайн изданието Модерен дом. Определя себе си като всестранно развита личност с множество интереси, като едни от най-силно изразените са интериорният дизайн и архитектурата. Обича да пише за различното, за иновациите и се стреми да открива необичайното, дори и в най-обичайните неща.

support@moderendom.net

Няма коментари

Sorry, the comment form is closed at this time.