HomeАпартаментиСинтез от стилове в интериорния дизайн на апартамент в София

Синтез от стилове в интериорния дизайн на апартамент в София

Ще ви представим един апартамент с малко по-разчупен интериорен дизайн, който умело комбинира няколко стила, създавайки усещане за топлина, уют и комфорт. Проектът и интериорният дизайн на това жилище са вдъхновени от любовта на собственика към горещата и загадъчна Африка. Страстта му към тази част от света е породена от негово пребиваване на черния континент, където бива запленен от огнените залези и цветовете на саваната.

Именно това е и водещата тема, която опитния дизайнер на Моми Студио Антония Саранеделчева следва и пресъздава чрез интериорния дизайн на апартамента. Дизайнерът умело избира и съчетава различни цветове, текстури и принтове в текстила, които създават усещане за горещата Африка. В дизайна на този апартамент съвсем умишлено са внесени и разнообразни елементи, които сформират един своеобразен синтез между стиловете. От тук идва и вдъхновението за името на апартамента – „Афро фюжън“.

ôîòîãðàô: ßíà Áëàæåâà

Апартаментът е разположен на 78 м², които са разпределени между дневна зона с кухня, две спални, баня и коридор.

В дневната дизайнерът е заложил на цветове, които създават усещане за топлина и комфорт. За акцентната стена зад меката мебел е използван тапет в златист цвят, който умело препраща към жаркото слънце и цветността на пустинята. Меката мебел в синьо се асоциира с безкрайната небесна шир. Комбинацията между различни принтове с африкански мотиви по текстила (килима в дневната, декоративните възглавници) и по-класическия вид на завесите са един типичен пример за синтеза между стиловете в този апартамент.

Един от основните акценти в дневната пада върху камината, която е заобиколена от красива дървена ламперия (не случайно в тъмен нюанс) умело съчетана с цвета на паркета и масата за хранене. Столовете в трапезарията също са подбрани с геометрични цветни принтове, които отново са вдъхновени от колорита на Африка.

Въпреки сравнително малките си размери кухнята на този апартамент е изключително функционална и стилна, с модерни и изчистени линии. Решена е в бяло и черно, съчетавайки матови и огледални повърхности.

За да почувства още по-осезаемо собственика на апартамента африканската атмосферата, дизайнерът е пресъздал по уникален начин красивите африкански пейзажи в интериорния дизайн на основната спалня. Тя е изключително модерна и функционална.

Във втората спалня, която е с по-изчистн и неутрален дизайн, също деликатно се преплитат закачливи препратки към Африка. Безспорно впечатление  ще ви направи по-свежото и семпло излъчване на стаята, както и принтовете на текстила на стола и завесите и на завивката на леглото.

В заключение бихме казали, че в интериорния дизайн на апартамент „Афро Фюжън“  има “игра” от различни растери, вплитайки в едно модерни и етно мотиви.

Фотограф : Яна Блажева 

sintez-ot-stilove-v-interiorniq-dizain-na-apartament-v-sofiq-5g sintez-ot-stilove-v-interiorniq-dizain-na-apartament-v-sofiq-6g
Ôîòîãðàô: ßíà Áëàæåâà

ôîòîãðàô: ßíà Áëàæåâà

 

ôîòîãðàô: ßíà Áëàæåâà
Èíòåðèîðåí äèçàéí íà áàíÿ îò àïàðòàìåíò Àôðî Ôþæúí äåëî íà Ìîìè Ñòóäèî
sintez-ot-stilove-v-interiorniq-dizain-na-apartament-v-sofiq-913g sintez-ot-stilove-v-interiorniq-dizain-na-apartament-v-sofiq-916g

Share With:

Ива Делиева - Автор и главен редактор на онлайн изданието Модерен дом. Определя себе си като всестранно развита личност с множество интереси, като едни от най-силно изразените са интериорният дизайн и архитектурата. Обича да пише за различното, за иновациите и се стреми да открива необичайното, дори и в най-обичайните неща.

support@moderendom.net

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.