Trending News
HomeАпартаментиМодерен интериорен проект за апартамент с отворен план [73 м²]

Модерен интериорен проект за апартамент с отворен план [73 м²]

Отвореният план на жилищното пространство има, както големи предимства, така и няколко недостатъка. Свободата на движение, възможностите за удобно позициониране на мебели и повишената функционалност са наистина страхотно нещо, но от другата страна липсата на места за уединение (в повечето случай), прекалената показност и понижената звуко-изолация между отделните зони. Каквото и да говорим обаче, жилищата с отворен план са наистина модерни и удобни, а интериорният проект, който ще разгледаме днес е един страхотен пример за съвременен дизайн на жилище с отворени пространства.

Това, което може би прави най-силно впечатление в този интериорен проект е присъствието на приятния нюанс на жълтото, оприличаван и наричан с името на билката “златна пръчица (енчец)”. Освен приятното жълто, в жилището срещаме още два акцентиращи цвята – червен и оранжев. Бялото и сивото са основните фонови цветове тук. Размерът на жилището е 73 м² и както сами ще се убедите след малко, площта е разпределена по един нестандартен и много интересен начин.

moderen-interioren-proekt-za-apartament-s-otvoren-plan-1g

В социалната зона, където са поместени всекидневната, трапезарията и кухнята откриваме дизайн с предимно геометрична тема, със съвсем леко усещане на индустриалното влияние. Мебелите с по-голяма повърхност като диванът, широкия барплот, кухненското обзавеждане и завесите от пода до тавана са в лъчисто златен нюанс. Интересен подход е избран за създаването на мултимедиен панел, в конструкцията на който са използвани интересни лъскави квадрати.

moderen-interioren-proekt-za-apartament-s-otvoren-plan-2g moderen-interioren-proekt-za-apartament-s-otvoren-plan-3g

В спалнята откриваме отново същия мек златист цвят в лицето на завесите и спалното бельо. Това, което грабва вниманието ни обаче е масивното платно в черно и бяло, което наподобява ивиците на зебра. Осветителните тела под формата на висулки, които виждате тук, както и тези в дневната зона са от колекция  Pipe на Tom Dixon.

Една невероятна идея – стилният офис, който е свързан със спалнята посредством стъклени плъзгащи врати. Когато блиндове са повдигнати, слънчевата светлина от спалнята огрява и това малко помещение. Разбира се, за да се продължи темата, в кабинета има весели жълти шкафове, които предоставят допълнително място за съхранение.

moderen-interioren-proekt-za-apartament-s-otvoren-plan-4g moderen-interioren-proekt-za-apartament-s-otvoren-plan-5g

Изкуството е един чудесен начин да се направи първо впечатление и това е идеята на силното арт присъствие в антрето. Невероятните геометрични щампи, както и останалите декоративни елементи дават на гостите на жилището леко загатване за ²това, което им предстои да видят.

На балкона, в банята и тоалетната отново се наслаждаваме на приятните жълти цветове, обагрили голяма част от мебелите и стените. Общо взето, в цялото жилище срещаме приятни цветове, съчетани с геометрични елементи и модерна дизайн, чиято съвкупност със сигурност ще накара голяма част от вас да се влюбят в този интериор.

 moderen-interioren-proekt-za-apartament-s-otvoren-plan-6g moderen-interioren-proekt-za-apartament-s-otvoren-plan-7g moderen-interioren-proekt-za-apartament-s-otvoren-plan-8g moderen-interioren-proekt-za-apartament-s-otvoren-plan-9g

Share With:

Ива Делиева - Автор и главен редактор на онлайн изданието Модерен дом. Определя себе си като всестранно развита личност с множество интереси, като едни от най-силно изразените са интериорният дизайн и архитектурата. Обича да пише за различното, за иновациите и се стреми да открива необичайното, дори и в най-обичайните неща.

support@moderendom.net

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.