HomeАпартаментиМодерен интериор с асиметрични форми от KNQ Associates

Модерен интериор с асиметрични форми от KNQ Associates

KNQ Associates – едно от любимите ни интериорни студия  наскоро представи нов проект, който с радост ще ви покажем. Става въпрос за тристаен апартамент, намиращ се в Сингапур. Неговите собственици са дългогодишни приятели с дизайнерите от KNQ, което довело до изключително лесна и ползотворна комуникация между двете страни, в резултат на която всеки аспект от интериора на жилището бил изчистен до най-малкия детайл.

moderen-interior-s-asimetrichni-formi-ot-knq-associates-1g

Самата концепция на интериора е много интересна и различна. Тя показва едновременно прави и разчупени линии, както и микс от изпъкнали и плоски детайли, създавайки една интересна жилищна среда с фина и ненатрапчива визия. Дори и най-малките детайли, като колекцията от снимки с черно-бели фотографии, която украсяват една от стените е умело подредена в нестандартен колаж, който напълно съвпада с цялостната идея на дизайна.

Цветовата палитра, която откриваме в жилището е светла и предимно неутрална, което от своя страна създава просторна жизнена среда. Синият цвят се явява като атрактивен акцент, който е използван, за да предпази от “стерилизиране” на интериора. Също така е и цвят, който е избран от Фън Шуй консултантът на студиото, за да гарантира благосъстоянието на живеещите в жилището.

Асиметричните форми продължава и в спалнята, където откриваме TV панел, проектиран по един много интересен и нестандартен начин, обхващащ част от стената и тавана на стаята. Вниманието ни е привлечено от наситения ярко червеният цвят, който откриваме на стената зад леглото. Той отново е предложен от Фън Шуй консултанта и въпреки яркото му присъствие, стаята се усеща спокойна и с отпускащ интериор.

В спалнята за гости откриваме интериор, проектиран в съответствие с основната идея на декора в целия апартамент. Присъстват острите геометрични форми, както и такива, предназначени да бъдат пълната им противоположност. Тук акцентиращия цвят е портокалово оранжево, а останалата част от стените са решени в мръсно бели и кафяви тонове.

moderen-interior-s-asimetrichni-formi-ot-knq-associates-2g moderen-interior-s-asimetrichni-formi-ot-knq-associates-3g moderen-interior-s-asimetrichni-formi-ot-knq-associates-4gmoderen-interior-s-asimetrichni-formi-ot-knq-associates-5gmoderen-interior-s-asimetrichni-formi-ot-knq-associates-6gmoderen-interior-s-asimetrichni-formi-ot-knq-associates-7gmoderen-interior-s-asimetrichni-formi-ot-knq-associates-8gmoderen-interior-s-asimetrichni-formi-ot-knq-associates-9gmoderen-interior-s-asimetrichni-formi-ot-knq-associates-910g

Share With:

Ива Делиева - Автор и главен редактор на онлайн изданието Модерен дом. Определя себе си като всестранно развита личност с множество интереси, като едни от най-силно изразените са интериорният дизайн и архитектурата. Обича да пише за различното, за иновациите и се стреми да открива необичайното, дори и в най-обичайните неща.

support@moderendom.net

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.