Trending News
HomeСпалня5 малки спални с невероятно функционален и стилен интериор

5 малки спални с невероятно функционален и стилен интериор

Това, че разполагате с малко и недостатъчно място във вашия дом в никакъв случай не означава, че не можете да оптимизирате пространството и да го декорирате със стил. В Модерен Дом харесваме идеята за оптимизация на малки помещения и се опитваме да ви показваме интересни и полезни идеи, които да ви помогнат с ограниченото пространство. В днешната статия сме се спрели на проблема “спалня с малки размери“, като сме приготвили пет дизайна, които да ви заредят с вдъхновение и свежи идеи.

Съветът, който ви даваме често, когато става въпрос за стаи с недостатъчно пространство, е да планирате предварително. Това е много важно, тъй като внимателния анализ на нуждите ви, ще помогне да разграничите наистина полезните и функционални аспекти от интериора, от моментните прищявки. Друг съвет, който би бил полезен в подобни случай е да използвате хоризонталното пространство, за сметка на вертикалното или иначе казано – използвайте стените за разполагане на мебели.

Стига приказки! Нека разгледаме примерите, които сме приготвили. Надявам се, че от видяното по-долу ще успеете да се заредите с идеи за това как да създадете своя собствена удобна, изискана и функционална малка спалня.

Мебелите с вградени легла са перфектния избор за спалнята, когато мястото е наистина малко. В този дизайн виждаме използването на такова легло в една наистина малка спалня, което позволява на собствениците да освобождават пространството, когато това е необходимо. Освен голямото легло, спалнята предлага работно бюро и удобно място за четене.

5-malki-spalni-s-neveroqtno-funktsionalen-i-stilen-interior-1-1 5-malki-spalni-s-neveroqtno-funktsionalen-i-stilen-interior-1-3

5-malki-spalni-s-neveroqtno-funktsionalen-i-stilen-interior-1-2 5-malki-spalni-s-neveroqtno-funktsionalen-i-stilen-interior-1-4
5-malki-spalni-s-neveroqtno-funktsionalen-i-stilen-interior-1-5g

Въпреки, че и тук леглото прилича на сгъваемо – това не е така. Удобнaта система около леглото е просто една функционална мебел, която предлага множество отворени и затворени места за съхранение. Срещу леглото откриваме удобно работно място и гардероб с прилични размери. Подборът на цветове е изключително подходящ за малките размери на стаята.

5-malki-spalni-s-neveroqtno-funktsionalen-i-stilen-interior-2-1g 5-malki-spalni-s-neveroqtno-funktsionalen-i-stilen-interior-2-2g 5-malki-spalni-s-neveroqtno-funktsionalen-i-stilen-interior-2-3g 5-malki-spalni-s-neveroqtno-funktsionalen-i-stilen-interior-2-4g
Още едно малко пространство изпълнено със стил и функционалност. Кафявата гланцирана стена зад леглото придава на стаята много нежност, а гардеробът с голям обем позволява съхраняването на много дрехи и вещи. Срещу леглото виждаме един раздвижен рафт, който създава допълнително пространство, без да заема много място. Малките детайли, като дървени “джобове” от вътрешната страна на вратите на гардероба са страхотни и непременно заслужават вашето внимание.
5-malki-spalni-s-neveroqtno-funktsionalen-i-stilen-interior-3-1g 5-malki-spalni-s-neveroqtno-funktsionalen-i-stilen-interior-3-2g 5-malki-spalni-s-neveroqtno-funktsionalen-i-stilen-interior-3-3g 5-malki-spalni-s-neveroqtno-funktsionalen-i-stilen-interior-3-4g

Тази спалня може би изглежда малко тъмна на пръв поглед, но всъщност е едно страхотно място. Първото нещо, което привлича вниманието ни е борда над леглото, който е изграден от светли дървени летви, продължаващи по протежението на тавана и стигащи до черна завеса, която осигурява безпроблемното гледане на телевизия през деня.

5-malki-spalni-s-neveroqtno-funktsionalen-i-stilen-interior-4-1g 5-malki-spalni-s-neveroqtno-funktsionalen-i-stilen-interior-4-2g 5-malki-spalni-s-neveroqtno-funktsionalen-i-stilen-interior-4-3g 5-malki-spalni-s-neveroqtno-funktsionalen-i-stilen-interior-4-4g

Последната спалня, която ви показваме е и нашия фаворит. Тук всичко работи – всеки детайл е обмислен внимателно и е свързан с друг детайл, като заедно създават един красив и високо функционален дизайн. Интериорът на спалнята представлява една интересна линия от взаимосвързани детайли, които са направени така, че да бъдат максимално удобни и приятни за очите. Дизайнът е смесица от модерен и ретро стил, а малките акценти добавят истинска елегантност към малкото пространство.

5-malki-spalni-s-neveroqtno-funktsionalen-i-stilen-interior-5-1g 5-malki-spalni-s-neveroqtno-funktsionalen-i-stilen-interior-5-2g

Share With:

Ива Делиева - Автор и главен редактор на онлайн изданието Модерен дом. Определя себе си като всестранно развита личност с множество интереси, като едни от най-силно изразените са интериорният дизайн и архитектурата. Обича да пише за различното, за иновациите и се стреми да открива необичайното, дори и в най-обичайните неща.

support@moderendom.net

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.