Trending News
HomeАпартаментиМодерен апартамент с комбиниран хол и кухня [49 м²]

Модерен апартамент с комбиниран хол и кухня [49 м²]

В статията ще разгледаме интериорния дизайн на апартамент с комбинирана кухня и хол решен в съвременен футуристичен стил. Архитектите от студиото Победа дизайн внимателно позиционирали всяка мебел, като обърнали особено внимание на местата за съхранение, за да създадат един не просто модерен, но и функционален дом. Както е обичайно в жилищата във футуристичен стил и тук част от интериора е проектиран в черно-бяло, а мебелите са с разчупени форми.

Първоначално, в апартамента не е имало вътрешни преградни стени(освен носещите такива), така че дизайнерите имали пълната свобода за действие. В крайна сметка общата площ е разделена на няколко зони – спалня с гардеробна, кухня в съчетание с хол, антре със система за съхранение и баня.

moderen-apartament-s-kombiniran-hol-i-kuhnq-49-m-plan
В интериора на жилището е наблегнато предимно на модерния футуристичен стил, който се отличава с използването на един основен цвят и неговите нюанси, ясни линии и минимален брой декоративни елементи. Довършителните материали, използвани тук, са главно пластмаса, метал и стъкло.

Помещението, в което са поместени хола и кухнята е сравнително малко, но благодарение на функционалните мебели и стратегическото им разположение, пространството се чувства много приятно. Стаята е проектирана в сиво-бежова цветова схема, която се допълва от мебелите в класическа черно-бяла комбинация. Дървената подова настилка хармонизира с цвета на стените.

moderen-apartament-s-kombiniran-hol-i-kuhnq-49-m-1g

Футуристичният характер на кухнята е в съчетание с дизайна на столовете и придава sci-fi усещане в помещението. Това усещане се допълва и от големия цветен постер над диван, който изобразява сцена от научно-фантастичен филм.

Фокусната точка в стаята е кръглата стъклена маса с причудлива бронзова рамка, която се намира точно под също толкова интересното бронзово осветително тяло. Интериорът на жилището предлага достатъчно места за съхранение – закрити и отворени рафтове с нестандартни форми, където могат да се поставят книги или декоративни елементи.

moderen-apartament-s-kombiniran-hol-i-kuhnq-49-m-2g moderen-apartament-s-kombiniran-hol-i-kuhnq-49-m-3g
Монохромният дизайн на спалнята
предлага визия в същите цветове като тези в хола.
Една от стените е покрита с тапети с интересна тексура, а върху другата стена над леглото е поставена интересна картина, която съживява иначе еднообразния интериор.

moderen-apartament-s-kombiniran-hol-i-kuhnq-49-m-4g moderen-apartament-s-kombiniran-hol-i-kuhnq-49-m-5g moderen-apartament-s-kombiniran-hol-i-kuhnq-49-m-6g
В банята
е заложено отново на меките цветове, но този път те се различават от тези на останалата част от жилището – основният цвят е бежов, като са включени и различни негови нюанси, които създават спокойна и отпускаща атмосфера.
Мебелите и част от стенните плочки са в приятен шоколадов цвят, който добавя нужния контраст и завършек на помещението.

moderen-apartament-s-kombiniran-hol-i-kuhnq-49-m-7g moderen-apartament-s-kombiniran-hol-i-kuhnq-49-m-8g moderen-apartament-s-kombiniran-hol-i-kuhnq-49-m-9g

Share With:

Ива Делиева - Автор и главен редактор на онлайн изданието Модерен дом. Определя себе си като всестранно развита личност с множество интереси, като едни от най-силно изразените са интериорният дизайн и архитектурата. Обича да пише за различното, за иновациите и се стреми да открива необичайното, дори и в най-обичайните неща.

support@moderendom.net

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.