Trending News
HomeОбзавежданеМебели, които ще запазите завинаги

Мебели, които ще запазите завинаги

Инвестирането в мебели за първия ви дом или навсякъде, където не очаквате да останете завинаги, може да изглежда почти като разхищение. Защо да харчите пари за вещи, които може да не се впишат или да не подхождат на мечтания от вас дом след време? Е, има някои елементи, в които си заслужава да инвестирате възможно най-рано – мебели, които ще подхождат на дома ви сега и които лесно ще намерят място в следващия ви дом.

Столове за вътрешно и външно ползване

Не е задължително столът за хранене да е тапициран, за да е удобен, особено ако обикновено хапвате за кратко и след това се оттегляте във всекидневната, за релакс. Съществуват много класически модели столове за хранене, които са с удобна форма и издръжливост и които могат да се съчетаят също толкова добре както на закрито, така и на открито, което ги прави изключително универсални.

Комплект от два до четири здрави стола, подходящи за използване на открито, може да бъде днес комплект за хранене, а утре – мебели за вътрешен двор. Те ще имат и много други възможни приложения, като например в банята (на тоалетката или до ваната), като стол за бюро в стаята за гости или дори като небрежно нощно шкафче. Търсете метални или полипропиленови с отвори в седалката или облегалката, за да може дъждовната вода да се оттича, вместо да се събира.

За най-добра гъвкавост изберете столове в неутрален или приглушен цвят, например тъмносив, с ниски подлакътници или без подлакътници, за да можете да ги приберете под маса или бюро.

Мебели, които ще запазите завинаги

Здрава маса за хранене

Обикновената, но елегантна трапезна маса е чудесна дългосрочна инвестиция, защото винаги може да се използва като бюро, ако по-късно преминете към по-голяма трапезария. Не е необходимо масата да е последен хит на модата – нейната мисия е да е добре конструирана, за да издържи години наред.

Мебели, които ще запазите завинаги

Компактен кожен диван

Диванът е важна част от дома ви и си струва да инвестирате, за да вземете такъв, който е удобен сега и ще остане удобен през следващите пет, десет или повече от петнадесет години. Компактният кожен диван може да бъде идеалното място за отдих за един човек сега и уютна част от антре или семейна стая по-късно. Кожата старее добре, тъй като придобива патина, и лесно се съчетава с други материи, когато диванът се превърне в поддържаща роля в по-голямо пространство за сядане. Наред с това, винаги може да го постелите с някакво декоративно одеяло или универсален калъф за диван, за да го съхраните по-дълго и удължите живота му.

Гъвкаво сепаре

Секциите могат да бъдат чудесен избор за много стаи, но могат да имат един сериозен недостатък: В следващия си дом може да се нуждаете от съвсем различно разпределение и Г-образната или П-образната секция вече да не е подходяща.

Табуретки и масички за многократна употреба

Макар че хората често мислят, че “холната гарнитура” включва диван, един или два фотьойли и масичка за кафе, замяната на масичката с няколко табуретки или пуфове ви осигурява голяма гъвкавост сега и след време. По-късно те могат да се използват като допълнителни места за сядане – или да се преместят в различни стаи в дома на групи или поотделно.

Класически бюфет

Страхотният бюфет не предоставя много място за съхранение, но пък добавя функционалност към всеки дом. Ниската мебел с рафтове или чекмеджета (или, още по-добре, комбинация от двете) може да изпълнява ролята на сървър и склад в трапезарията, медиен модул за телевизора, нощно шкафче или мебел във фоайето. Това, че има приложение за почти всяка стая, я прави универсална.

Виж още: Средиземноморски интериорен дизайн: крайбрежен стил и ефирна естетика

Share With:

Ива Делиева - Автор и главен редактор на онлайн изданието Модерен дом. Определя себе си като всестранно развита личност с множество интереси, като едни от най-силно изразените са интериорният дизайн и архитектурата. Обича да пише за различното, за иновациите и се стреми да открива необичайното, дори и в най-обичайните неща.

support@moderendom.net

Comments

Leave A Comment