HomeНовиниЛукс и модерен дизайн по гребена на вълната.

Лукс и модерен дизайн по гребена на вълната.

Светът се променя с динамични темпове. Особено бързо в последните няколко години. Пандемията от COVID 19 накара хората, да търсят алтернативен и безопасен начин на живот. Докато една част замениха градските си апартаменти с къщи в отдалечени  малки селца – други, с повече възможности, решиха да се усамотят сред вълните. Точно така. Ако има начин да прекараш известно време в изолация, защо това да не бъде сред топлите води в Карибския басейн. Може и по-близо в Средиземно море, или край гръцките острови.

За повечето хора в България това изглежда като мечта. Все пак можете да се сдобиете с добре оборудвана лодка втора употреба на цена около 350 000 €, която да е достатъчно комфортна за едно семейство.  В същото време има огромни луксозни яхти, които имат 5-6 дори 7 палуби на различни нива, огромни стаи, фитнес, басейни, джакузита, парни бани, киносалон, дори хеликоптерна площадка. Размера и големината на лодките расте непрекъснато (суперяхтите са дълги над 60 метра, цените им са в стотици милиони долари), а интериора става все по- луксозен и удобен.

В тази тема обаче, ще се спрем на интериорния дизайн на средния клас  частни лодки, чиито собственици искат да използват яхтите си като бизнес офиси сред вълните и в същото време удобни домове. Да видим някои интересни (дори ексцентрични)  решения, в модерните съвременни лодки.

Луксозни каюти?! Това възможно ли е? Каюта не е ли тясно и малко пространство на кораба, в което е трудно да се завъртиш? Представите се променят заедно с изискванията за лукс сред вълните. Собствениците на яхти искат удобни спални, апартаменти, в които да се чувстват комфортно. Дървото и яхтения лак, умело допълват хромираните повърхности и стъкло. Големите прозорци често водят до горната палуба, която умело е превърната в открита веранда на кораба. Всичко това създава усещането за простор и свобода – това, което морските вълци търсят.


Модерен и удобен офис в лодката – Започнахме статията с обстановката, в момента в света, но хората, трябва и да работят. Затова все повече, луксозни яхти имат удобен офис за работа, разбира се интернет (все още добрата връзка и обмен на данни е лукс в океана), подходящо осветление и комфорт. С няколко думи всичко от, което се нуждае и офиса на сушата, с тази подробност, че дизайна на мебелите трябва да е проектиран така, че да издържа при вълнение, като запази необходимия комфорт.

Удобна кухня. – В книгите, които сте чели вероятно сте си представяли мизерните кухни, пълни със старо солено месо и вкиснали туршии. В съвременния свят обаче кухнята на луксозните яхти и големите круизни кораби, заема важно място. Хората търсят все повече отворени кухни, могат да видят как храната им се приготвя от готвача или дори да приготвят вкусни морски деликатеси сами. Цялото отношението към кулинарните забавления на борда се е променило през последните години. И то към добро.

Разгледайте и стаията ни Дизайнът в колите, откъде тръгва всичко

Share With:
Tags

Ива Делиева - Автор и главен редактор на онлайн изданието Модерен дом. Определя себе си като всестранно развита личност с множество интереси, като едни от най-силно изразените са интериорният дизайн и архитектурата. Обича да пише за различното, за иновациите и се стреми да открива необичайното, дори и в най-обичайните неща.

support@moderendom.net

No Comments

Leave A Comment