НачалоБаняКогато банята е само два квадрата, а искаш вана (2 м²)

Когато банята е само два квадрата, а искаш вана (2 м²)

Баня с малки размери – може би звучи познато за много от вас, тъй като стандартните жилища в България предлагат именно такива санитарни помещения. Понякога, такава баня е свързана със сериозни лишения, друг път успяваме да направим няколко дребни компромиса с това-онова, но има и случаи, в които от каквото и да се лишим, мястото просто не е достатъчно. Е, днес ще разгледаме проект за едно такова помещение, което въпреки, че разполага с площ от 2 м² е предвидено да предложи тоалетна + баня с вана – звучи като „мисията невъзможна“, нали?

kogato-banqta-e-samo-dva-kvadrata-a-iskash-vana-2-m-1g

Нека първо ви обясним защо помещението, отредено за баня и тоалетна, е толкова малко. Въпросната баня е част от апартамент, намиращ се в стара къща в Германия. Когато е строена къщата е било предвидено на всеки етаж да има по една баня и тоалетна, но в днешно време, когато на всеки етаж има по два апартамента, решението за един от двата е банята и тоалетната да се поместят в малка преградена част от кухнята. Ето го и резултата …

Първоначалната идея е била и най-логичната – да се избере най-компактната душ кабина, за да се максимизира останалото място. Да, обаче собствениците, които са родители на малко дете, пожелали да имат вана и то най-вече заради своето дете, което обичало да прекарва време във водата. Вариантът с разширение на помещението отпаднал, когато се оказало, че и в двете дълги стени са скрити газопроводи и други тръби, чието изместване ще струва скъпо.

За да се изпълни всичко, са били нужни много работа и неколкократна редакция на дизайна, но всичко си струва, тъй като желанието на собствениците, да имат малка баня с вана ще се реализира.

kogato-banqta-e-samo-dva-kvadrata-a-iskash-vana-2-m-2g kogato-banqta-e-samo-dva-kvadrata-a-iskash-vana-2-m-3g kogato-banqta-e-samo-dva-kvadrata-a-iskash-vana-2-m-4g

Сподели

Ива Делиева - Автор и главен редактор на онлайн изданието Модерен дом. Определя себе си като всестранно развита личност с множество интереси, като едни от най-силно изразените са интериорният дизайн и архитектурата. Обича да пише за различното, за иновациите и се стреми да открива необичайното, дори и в най-обичайните неща.

support@moderendom.net

Няма коментари

Sorry, the comment form is closed at this time.