HomeДекорацияКак да прикрием климатика и да го направим част от интериора

Как да прикрием климатика и да го направим част от интериора

В началото на този век, беше прието да се правят електроуреди с атрактивен дизайн и с поставянето им в нашите домове, те да изпъкват, да показват своето изящество и интересен дизайн. Днес обаче нещата са малко по-различни, въпреки че има една група хора, които продължават да правят същото, дали от лош вкус или от желание да покажат скъпите си и маркови електроуреди, но днес няма да говорим за тях. Ще поговорим за хората, които харесват стилните и изпипани неща, за хората, които обичат практичните и естетически красиви интериори с вградени електроуреди.

Днес е лесно да скрием абсорбатора, миялната машина и готварската печка, но какво ще кажете за климатика ? Там нещата са по-различни и несъмнено трябва да се помисли добре и да се подходи с повишено внимание, когато става въпрос за прикриване на климатика в интериора. Нека разгледаме най-практичните и оригинални опции, които може да използвате във вашия дом.

Вграждане в стените

kak-da-prikriem-klimatika-i-da-go-napravim-chast-ot-interiora-1g

Това е може би е един от най-добрите методи за вграждането на климатичната инсталация в интериорния дизайн. Методът е широко разпространен, най-често за целта се използва гипсокартон. Най-голямата привилегия на този метод е възможността да се използва едно климатично тяло с няколко извода, насочени към различни области на помещението. Така се постига равномерна температура в различните зони в стаята.

Съвет: За добрата организация и безпроблемното почистване на инсталацията, трябва да се осигури лесен достъп, както до самото климатично тяло, така и до тръбите, водещи към изходите.

Вграждане в мебел

kak-da-prikriem-klimatika-i-da-go-napravim-chast-ot-interiora-2g

Когато организираме интериора на едно малко помещение, където всеки квадратен метър е от значение, въпроса за скриването на климатичното тяло изниква мигновено. В такъв случай, удобен и ефикасен метод за неговото скриване е вграждането му във мебел, като гардероб, голям шкаф или друга висок мебел.

Вграждане в ниши

kak-da-prikriem-klimatika-i-da-go-napravim-chast-ot-interiora-3g

Когато имаме ниша в стената, можем да я използваме за поставянето на климатичното тяло. Дори и да нямаме такава, тя може да бъде създадена, но за това трябва да се помисли още при основния ремонт на жилището. Това решение не скрива климатика напълно, но го прикрива и го кара да изглежда на място.

Вграждане в модулни или висящи мебели

kak-da-prikriem-klimatika-i-da-go-napravim-chast-ot-interiora-7

Пълното или частично скриване на климатика във специално предвидена мебел е нещо страхотно. Такава мебел може да е шкафа в кухнята, секцията или стенните рафтове в хола и още много други. Тук трябва да се помисли хубаво, тъй като идеите са много, просто трябва да се досетим за тях. А за да ви улесним, сме ви приготвили няколко примера, които може да видите по-горе↑ .

Цветни климатици

kak-da-prikriem-klimatika-i-da-go-napravim-chast-ot-interiora-9g kak-da-prikriem-klimatika-i-da-go-napravim-chast-ot-interiora-910g

Ще завършим с един вариант за скриването на климатика в случай, че в стаята ви няма високи мебели или други варианти за прикритие и той е чрез визуално сливане. Ако максимално доближите цвета на вътрешното климатично тяло и този на стената, върху която е монтирано то – разликата между двете ще е минимална (или никаква), следователно и тялото ще привлича по-малко внимание.

Share With:

Ива Делиева - Автор и главен редактор на онлайн изданието Модерен дом. Определя себе си като всестранно развита личност с множество интереси, като едни от най-силно изразените са интериорният дизайн и архитектурата. Обича да пише за различното, за иновациите и се стреми да открива необичайното, дори и в най-обичайните неща.

support@moderendom.net

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.