Trending News
HomeВсекидневнаВсекидневната: Как да изберете подходяща декорация

Всекидневната: Как да изберете подходяща декорация

Всекидневната е мястото, което би трябвало да ви предразположи към релакс и почивка след дългия изморителен работен ден. Това е и мястото, в което се предполага, че посрещате гостите си. Обстановката в хола трябва да бъде свежа и спокойна, създаваща ведра и гостоприемна атмосфера. Следователно, при избора на декоративни елементи трябва да сте сигурни, че избирате точните произведения на изкуството, които да са нито твърде агресивни, нито прекалено меки и спокойни. Всекидневната не бива да бъде претрупана с прекалено много и различни арт елементи.

Всекидневната: Как да изберете подходяща декорация

Ако сте от хората, които често сменят интериора и декорациите в къщи, то тогава би било добре да изберете произведения на изкуството, които бихте могли да използвате и в други стаи при следващо разкрасяване на вашето жилище. Така любимите ви картини или скулптори ще са отново около вас, а и ще спестите част от бюджета си.

Всекидневната: Как да изберете подходяща декорация

Друг интересна идея е избора на декоративни елементи спрямо цветовата палитра на мебелите. Също така трябва да съобразите цялостния стил на стаята при избора на произведения на изкуството. В случая (снимката, която следва) стаята е във Викториански стил, така че и картините, с които са украсени стените съвпадат с него.

Доста оригинален може да бъде и метода със смесването на няколко стила. Например, една от стените може да има класически черно-бели снимки, а срещуположната й стена да съдържа някои цветни и модерни декори. Това ще придаде комбиниран тематичен вид на вашата стая.

В заключени,  ще ви посъветваме да избирате декоративните елементи за вашия хол като ги комбинирате с интериорния дизайн на стаята, но не забравяйте, че картините и останалите произведения на изкуството трябва да олицетворяват вашия собствен стил и предпочитания.

Share With:

Ива Делиева - Автор и главен редактор на онлайн изданието Модерен дом. Определя себе си като всестранно развита личност с множество интереси, като едни от най-силно изразените са интериорният дизайн и архитектурата. Обича да пише за различното, за иновациите и се стреми да открива необичайното, дори и в най-обичайните неща.

support@moderendom.net

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.