HomeАпартаментиИнтериорен проект на апартамент с дървени акценти

Интериорен проект на апартамент с дървени акценти

Едно модерно жилище, в което ще видите няколко практични и вдъхновяващи идеи ...

Естественото дърво в интериора е източник на топлина за всеки дом. Жилищата, в които дървения материал е използван като основен, винаги са по-гостоприемни и уютни, а ако интериора им е модерен и добре организиран, то те се превръщат в чудесен източник на идеи, а от Модерен Дом търсим именно такива проекти. Както вече може би сте се досетили, в днешната статия ще ви покажа един проект за модерен апартамент, в който дървото е основен материал, а детайлите от интериора му са меко казано вдъхновяващи.

interioren-proekt-na-apartament-s-darveni-aktsenti-1g

Проектът е дело на младия и талантлив румънски архитект Alexandru Buftea и е предназначен за нов апартамент, намиращ се в град Тимишоара. Жилището е собственост на младо семейство, което наема архитекта, за да превърне малкото им жилище, в място, където да посрещат гости, да се забавляват и да живеят един спокоен живот.

Почти всичко останало, което не е от дърво е боядисано в чист бял цвят, създавайки усещане за скандинавско присъствие, което в съчетание с топлината идваща от дървените детайли дава удивително добри резултати. Централната стена във всекидневната е превърната в динамична зона, която предлага мултимедийно изживяване, библиотека и нежна декоративна камина. Плъзгаща се плоскост, осигурява динамиката, която се създава чрез показване и скриване на големия телевизор. Присъствието на втора библиотека, гъвкавата мека мебел и динамичното осветление са заявка на клиентите, които много обичат да четат.

interioren-proekt-na-apartament-s-darveni-aktsenti-2g interioren-proekt-na-apartament-s-darveni-aktsenti-3g interioren-proekt-na-apartament-s-darveni-aktsenti-4g interioren-proekt-na-apartament-s-darveni-aktsenti-5g

Нека преместим вниманието си към кухненския бокс и трапезарията, които според мен са най-атрактивното място в жилището. Младото семейство поискало от архитекта да включи в интериора на жилището маса за шест човека, което се оказало доста трудна задача. В крайна сметка, това родило една гениална идея, която се изразява в скриването на плоскост в стената, която се  добавя към дървения бар плот и по този начин собствениците получават така желаната голяма маса. В мултифункционалната мебел са скрити нужните допълнителни столове, което прави идеята още по-интригуваща. Кухненският бокс е практичен и добре организиран, като забелязваме присъствието и на черна дъска за писане, което го прави още по-функционален и идеен.

Дизайнът на жилището все още е в ход, така че в момента разполагаме само с изображения, показващи всекидневната, кухнята с трапезарията и банята. В момента авторът  работи върху визията на спалнята и домашния офис, а ние ви гарантираме, че ще ви ги покажем веднага, след като те са готови.

interioren-proekt-na-apartament-s-darveni-aktsenti-6g interioren-proekt-na-apartament-s-darveni-aktsenti-7g interioren-proekt-na-apartament-s-darveni-aktsenti-8g interioren-proekt-na-apartament-s-darveni-aktsenti-9ginterioren-proekt-na-apartament-s-darveni-aktsenti-910g

 

Share With:

Ива Делиева - Автор и главен редактор на онлайн изданието Модерен дом. Определя себе си като всестранно развита личност с множество интереси, като едни от най-силно изразените са интериорният дизайн и архитектурата. Обича да пише за различното, за иновациите и се стреми да открива необичайното, дори и в най-обичайните неща.

support@moderendom.net

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.