Trending News
HomeАпартаментиИнтериорен дизайн на панелен апартамент в съвременен минималистичен стил [60 м²]

Интериорен дизайн на панелен апартамент в съвременен минималистичен стил [60 м²]

В днешната статия ще ви покажем наскоро завършения интериор на един сравнително малък апартамент, дело на дизайнерите Игор и Алиона Скарджевски. Жилището е с големина от 60 м² и е част от панелна сграда, строена в края на миналия век. Собствениците – млада двойка, обичаща простотата и лаконизма, се обърнали към дизайнерите с молба да създадат за тях дом със спокойна атмосфера, без излишни детайли.
Както вече споменахме, жилището се намира в панелен блок, което не дало големи възможности на дизайнерите за реорганизация на етажния план. Въпреки това, те леко променили разположението на стаите, чрез премахването на само една стена, като в крайна сметка жилището получило едно много удобно и рационално зониране.
Основната реализирана промяна на етажния план на апартамента се изразява в сливането на входното антре и дневната. По този начин пространството в иначе тясната дневна е увеличено и така тя се усеща по-просторна и светла. Въпреки че са слети в едно общо помещение, коридора и дневната са визуално разделени от декоративна дървена преграда, която има за цел да скрие палтата и обувките от дневната зона.

Коридорът плавно се влива в кухнята, като за това се грижи премахнатата врата на помещението. Там ни посреща голям гардероб с огледални врати, които визуалното увеличават пространството в стаята. Кухнята е малка, но функционална, като в обзавеждането й присъстват всички необходими домакински уреди, по-голямата част, от които са скрити зад елегантните фасади на кухненските шкафове. Кухнята е оборудвана с малка трапезарна маса за четирима, а на прилежащия към нея балкон е изграден висок бар за двама, предлагащ приятни градски гледки.
Спалнята е великолепна! Голямо впечатление прави стената зад леглото, половината от която е покрита в дървени плоскости, осветени от скритото в тавана осветление. Въпреки, че и тук интериорът се придържа към основната минималистична тема, усещането е далеч по-топло, създавайки спокойни настроения и уют.
Осветлението в цялото жилище е разделено на нива, като виждаме наличието на амбиенто осветление скрито в таваните на всяка стая (включително и в банята), а основните осветителни тела, които също са вградени и много семпли, са с функция за димиране, което дава възможност за създаване на различни осветителни сценарии във всяка стая.Share With:

Ива Делиева - Автор и главен редактор на онлайн изданието Модерен дом. Определя себе си като всестранно развита личност с множество интереси, като едни от най-силно изразените са интериорният дизайн и архитектурата. Обича да пише за различното, за иновациите и се стреми да открива необичайното, дори и в най-обичайните неща.

support@moderendom.net

Comments
  • Искам да попитам колко би ми струвало изготвянето на интериорен проект на апартамент с площ 110 кв. м.

    January 30, 2020

Leave A Comment