HomeАпартаментиИнтериор на малко таванско помещение от INDESIGN

Интериор на малко таванско помещение от INDESIGN

Започва новата ни рубрика “Моето малко жилище”, разработена съвместно с интериорно студио INDESIGN. Поредицата ще показва концепции на интериори за малки жилища от България, като проектите ще демонстрират различни методи и хитрости, приложими у нас.

interior-na-malko-tavansko-pomeshtenie-ot-indesign-1g

Първият проект от поредицата, който решихме да споделим с вас е на едно таванско помещение в красивия град Варна, което е с оскъдната площ от 39 кв.м. Дизайнерите имали за цел да придадат на мястото младежки вид и да го направят по-просторно. Тъй като жилището е много малко, се наложило да бъдат направени няколко сериозни промени по структурата на жилището.

Дневната и кухнята са обединени в едно помещение, за да се постигне по просторен и гъвкав терен за изява на дизайнерите. Обединяването на двете стаи позволило изграждането на по-голяма и удобна кухня с повече домакински уреди и повече свободно пространство. За да се спести място, традиционната маса за хранене е заменена с красив бар плот, който също играе функцията на разделител между двете помещения.

Интериорът, както във всекидневната, така и в целия апартамент, е изчистен и в неутрални цветове. Мебелите са със семпъл дизайн, прави форми и не ангажираща визия. Забелязваме интересна декорация над телевизора, която продължава и по тавана, която цели да разнообрази интериора.

interior-na-malko-tavansko-pomeshtenie-ot-indesign-2g interior-na-malko-tavansko-pomeshtenie-ot-indesign-3g interior-na-malko-tavansko-pomeshtenie-ot-indesign-4g

Спалнята е много малка, но за сметка на това след намесата на дизайнерите от студио INDESIGN, се е превърнала в стая с приятна и отпускаща обстановка. Таванът тук е бил скосен и това е наложило неговото коригиране, както и в останалите помещения. Основното в спалнята е голямото легло, а до него ниско са разположени няколко дълбоки шкафа, които играят ролята на гардероб. В средата е проектиран кът с тоалетка , който може да бъде скрит при необходимост.

Поради малките си размери в банята са използвани няколко хитри начина за оптимизиране на пространството. Преградата за душа е подвижна, така че може лесно да се прибере при необходимост. Поставено е голямо ъглово огледало, а душа и тоалетното казанче са вградени.

interior-na-malko-tavansko-pomeshtenie-ot-indesign-5g interior-na-malko-tavansko-pomeshtenie-ot-indesign-6g interior-na-malko-tavansko-pomeshtenie-ot-indesign-7ginterior-na-malko-tavansko-pomeshtenie-ot-indesign-8g interior-na-malko-tavansko-pomeshtenie-ot-indesign-9g

Share With:

Ива Делиева - Автор и главен редактор на онлайн изданието Модерен дом. Определя себе си като всестранно развита личност с множество интереси, като едни от най-силно изразените са интериорният дизайн и архитектурата. Обича да пише за различното, за иновациите и се стреми да открива необичайното, дори и в най-обичайните неща.

support@moderendom.net

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.