Trending News
HomeАпартаментиДърво и камък – интериорен дизайн на малък апартамент

Дърво и камък – интериорен дизайн на малък апартамент

Умелото използване на естествени материали в интериорния дизайн винаги е будело у мен силна симпатия и повишен интерес. Те придават на жилището един различен тип усещания, които трудно бихме почуствали в стая, лишена от подобен вид материали. Говоря за чистото и неподправено усещане за връзка с природата и света зад бетона, който ни заобикаля, докато сме в домовете си. Надявам се, сте обърнали внимание на думата “умелото” с която започнах статията. Тя е ключова в този случай, тъй като тук е важно, както количеството и качеството, така правилното позициониране на естествените материали.

darvo-i-kamak-interioren-dizain-na-malak-apartament-1g

Жилището, което ще разгледаме в тази статия е един добър пример за използването на естествени материали в интериора. Ще надникнем в интериора на един сравнителни малък апартамент с площ от 50 м², който включват и площта на банята, гардеробната и балкона. Жилищното пространство е функционално разделено на четири основни части – кът за спане, всекидневна, кухненски бокс с трапезария и коридорна площ.

Спалнята се намира в средата на общото помещение, като за целта е изградена специална платформа, наподобяваща дървен куб, целящ да отдели спалнята от всекидневната. Една от страните на въпросният куб е от подвижни дървени ивици, с помощта на които помещението може да бъде напълно изолирано от дневната зона.

Банята и гардеробната са в същия стил, като основното помещение. В банята забелязваме използването на камък и плоскости с дървени текстури. При терасата е заложено на практичността – големите прозорци от пода до тава осигуряват достатъчно слънчева светлина, високата лавица предлагат много място за съхранение, а малката масичка е страхотно място за сутрешното кафе или чаша уиски след дългия работен ден.

darvo-i-kamak-interioren-dizain-na-malak-apartament-2g darvo-i-kamak-interioren-dizain-na-malak-apartament-3g darvo-i-kamak-interioren-dizain-na-malak-apartament-4gdarvo-i-kamak-interioren-dizain-na-malak-apartament-5gdarvo-i-kamak-interioren-dizain-na-malak-apartament-6gdarvo-i-kamak-interioren-dizain-na-malak-apartament-7gdarvo-i-kamak-interioren-dizain-na-malak-apartament-8gdarvo-i-kamak-interioren-dizain-na-malak-apartament-912g
darvo-i-kamak-interioren-dizain-na-malak-apartament-913 darvo-i-kamak-interioren-dizain-na-malak-apartament-914 darvo-i-kamak-interioren-dizain-na-malak-apartament-915 darvo-i-kamak-interioren-dizain-na-malak-apartament-916

Share With:

Ива Делиева - Автор и главен редактор на онлайн изданието Модерен дом. Определя себе си като всестранно развита личност с множество интереси, като едни от най-силно изразените са интериорният дизайн и архитектурата. Обича да пише за различното, за иновациите и се стреми да открива необичайното, дори и в най-обичайните неща.

support@moderendom.net

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.